Četvrtak, 17.07.2008.

KRONIKA 92

Zbog preranog povlačenja komandi, prilikom prizemljenja s padobranom, jučer oko 18,00 sati na Sportskom aerodromu u Sinju teže tjelesne ozljede zadobila je 22-godišnja članica Aero kluba Split. Nakon pružene pomoći zadržana je na liječenju na Odjelu trauma KBC-a Split.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" upriličit će se večeras u 21,00 sat. Uz pratnju Sinjskih mažoretkinja i Gradske glazbe Sinj gradonačelnik Ivan Nasić na Trgu kralja Tomislava podignut će zastavu "Dana Alke i Velike Gospe".

Nakon toga, program će se nastaviti na Trgu dr. Franje Tuđmana. Grad Sinj i Turistička zajednica Grada Sinja organizatori su "Sinjske noći" u kojoj će ugostitelji za sve goste pripremiti bogatu sinjsku trpezu. Osim sinjske spize gostima će se ponuditi i fiš paprikaš koji će spremiti ugostitelji iz Osijeka. Organizatori su se pobrinuli i za bogat kulturno-zabavni program.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U Galeriji Galiotović, na prvom katu, sinoć u 21 sat otvorena je izložba slika udruge "Svitnjak" iz Splita pod nazivom "Izložba duše". Sinjskoj publici predstavit će se 12 autora s 20-tak djela. U istoj Galeriji može se pogledati i izložba slika zagrebačkog umjetnika slikara, dizajnera i scenografa Ivice Propadala. Izložbe se mogu pogledati svakoga dana, u vremenu od 10 do 12 i od 19 do 22 sata.

VIJESTI IZ TRILJA

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, sutra, 18. srpnja, će u Trilju predati ključeve i Rješenja o dodjeli 30 stanova stradalnicima Domovinskog rata. Svečanosti, koja će početi u 12.00 sati, nazočit će i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

SVEčANA SJEDNICA HDZ-a OPćINE DICMO

Sutra, 18. srpnja, će se u 20.00 sati u prostorijama Oš Ante Starčevića u Dicmu održati svečana sjednica Općinskog odbora HDZ-a Dicmo na kojoj će u stranku primiti novih 50 članova. Sjednici će nazočiti izaslanik glavnog tajnika HDZ-a Ivana jarnjaka predsjednik županijskog HDZ-a Kruno Peronja.

27. BRNAšKI DERNEK

Ovog vikenda, na brnaškoj Meljači održat će se tradicionalni 27. Brnaški dernek. Dernek će početi sutra u 17,00 sati Memorijalnim nogometnim turnirom u čast poginulih branitelja iz Brnaza. U subotu će se održati borba bikova, večer folklora i koncert Nenada Vetme. Zadnjeg dana derneka, u nedjelju, održat će se natjecanje u gađanju glinenih golubova, dječja alka te izbor za miss u narodnoj nošnji. Organizator Brnaškog derneka je športsko društvo Brnaze, a pkrovitelj je Grad Sinj uz potporu Splitsko - dalmatinske županije

KONCERT

Gradska glazba Sinj sutra, 18. srpnja, će na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21,00 sati održati koncert. Na koncertu će kao gosti nastupiti Gradska glazba Solin i Glazbeni orkestar iz Kišteleka iz Mađarske.

OBAVIJEST

Večeras, od ponoći do 5 sati ujutro, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, djelatnici Likomed vetrine će na području Grada Sinja obavljati prvu adulticidnu dezinsekciju komaraca metodom hladnog orošavanja s vozila. Mole se građani da u navedenom periodu zatvore prozore. Upozorenje se posebno odnosi na građane koje boluju od alergija i bolesti dišnih putova. Pčelari se upozoravaju da zatvore košnice i prekriju pojilice na njima.

SPORT

Sinoć su u Dicmu odigrani polufinalni susreti 13. Memorijalnog turnira "Ante Tonći-Brkić". Malonogometaši Dicma pobjedili su Trilj 2-0. Otok i Muć u regularnom dijelu odigrali su 2-2, a nakon izvođenja kaznenih udaraca Muć je slavio 4-2. Završnica turnira je u subotu, kada će u 19.30 sati za treće mjesto igrati Otok i Trilj ,a u 20.30 sati odigrat će se finalni susret u kojem se sastaju Dicmo i Muć.

Poslijepodne u 18,00 sati, na športskom centru "Gola brada" u Otoku održat će se prozivka igrača i prvi trening nogometaša OSK-a, pred novu sezonu 4. Hrvatske nogometne lige.