Petak, 17.06.2011.

Grad Sinj ušao u posjed poslovnih prostora u ulici Put Piketa (bivši Boss)

Dana 03. lipnja 2011. godine Grad Sinj je nakon dugogodišnjih napora  konačno ušao u posjed poslovnih prostora u ulici Put Piketa (bivši Boss) čiji je formalni i stvarni vlasnik.

Naime, na traženje izvršne vlasti na čelu s gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom, pred Općinskim sudom u Sinju započeo je postupak za predaju u posjed predmetnog poslovnog prostora i naknadu štete, a nakon čega je dotadašnji posjednik pristupio u Grad Sinj i predao ključeve  te prostor slobodan od stvari i osoba.
U skladu sa navedenim Grad Sinj će predmetni poslovni prostor upotrijebiti za namjenu i sadržaje za koje se utvrdi da su od općeg interesa za razvoj i unapređenje kvalitete života građana na području Grada Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ

Projekt objedinjavanja muzeja

Predstavnici grada Sinja, VAD-a, Samostana Gospe Sinjske i Muzeja Cetinske krajine, danas su bili na sastanku sa županom Antom Sanaderom i dožupanom Lukom Brčićem. Tema sastanka bila je objedinjavanje triju zbirki: Arheološke zbirke Franjevačkog samostana, Alkarskog muzeja i Muzeja Cetinske krajine.
Središte budućeg muzeja bit će u zgradi na sinjskoj Pijaci. Podsjetimo, gradonačelnik Ivica Glavan i gvadrijan Bože Vuleta u svibnju su potpisali ugovor o zamjeni nekretnina, između Grada Sinja i Franjevačkog samostana Čudotvorne Gospe Sinjske. Grad je navedenim ugovorom ustupio šest neuseljivih stanova u trošnoj zgradi na sinjskoj Pijaci u zamjenu za zemljište na Alkarskom trkalištu, kojeg Grad već koristi za parkig i ulicu uz zgradu Franjevačke gimnazije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Županijska smotra folklora u Sinju

U organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava splitsko-dalmatinske Županije i Hrvatske sekcije CIOFF-a, u Sinju će se sutra i u nedjelju održati 2. županijska smotra folklora i 2. Cioff fest Dalmacije.
Generalni pokrovitelj je Županija splitsko – dalmatinska, a pokrovitelj Grad Sinj. Na smotri će nastupiti 28 kulturno umjetničkih društava i gosti KUD 'Julije Benešić' iz Iloka.
Program će se odvijati u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati, a prije početka sudionici će održati defile ulicama Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sanacija zida vojarne I. Nelipića

Ministarstvo obrane, vlasnik prostora na kojem se nalazi vojarna Ivaniša Nelipića, dalo je suglasnost Gradu Sinju za uklanjanje urušenih dijelova zida dvorišta vojarne. Radovi se izvode o trošku Grada Sinja.
'Iako se radi o državnoj imovini, Grad Sinj je pristupio sanaciji zida koji se urušio i predstavljao prijetnju prolaznicima. Cilj nam je bio spriječiti eventualne nesreće koje su se mogle dogoditi njegovim daljnjim urušavanjem. Od Ministarstva obrane smo zatražili suglasnost za sanaciju zida. Nakon što smo istu dobili, Grad je dao nalog 'Vodovodu i čistoći' da krene s radovima. Iako su i zid i državna cesta D 219 u državnom vlasništu, Grad Sinj će sam snositi troškove sanacije', kazala je Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Sinja.

Djelatnici 'Vodovoda i čistoće' s radovima su počeli u srijedu. U dužini od 30-tak metara, ostavljena su tri reda kamena, a na posljednji je postavljeno 10 cm betona kako se zid ne bi dalje urušavao. Ostali kamen od mulike će, po nalogu Ministarstva obrane, biti pohranjen.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jak potres na Peruči

Jak potres s epicentrom u području akumulacije Peruča zatresao je jutros u 7 sati i 31 minutu šire područje Splitsko-dalmatinske županije.
Magnituda potresa iznosila je M=4,0 prema Richteru i intenziteta u epicentru 5 do 6 stupnjeva MCS ljestvice. Dojava o eventualnim materijalnim štetama nema.
Uređaji sezmiološke službe u 8,19 sati na području akumulacije Peruča zabilježili su još jedan potres slabog intenziteta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

"Cetina Adventure"

Svi koji su željni adrenalina i pustolovine mogu u subotu 18. lipnja sudjelovati u utrci "Cetina Adventure" gdje će imati priliku okušati se u paintballu, airsoftu, zip lineu, luku i strijeli te brojnim drugim disciplinama.
 
Bit pustolovne utrke je svladavanje prirodnih prepreka i izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima. Sudjeluje se u paru pa je timski rad izuzetno bitan za postizanje cilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

6. Županijska izložbe Stoke - Sinj 2011. “

Dana 18. lipnja 2011.g. s početkom u 9.00 h, na Hipodromu u Sinju, održat će se  “6. Županijska izložbe Stoke - Sinj 2011. “ u organizaciji Grada Sinja,  Hrvatske poljoprivredne agencije i Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije.

Kino danas

Akcijski fantastični film 'Thor' prikazivat će se u sinjskom kinu večeras, i u ponedjeljak, s početkom u 20,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Djelatnici Likomed veterine danas će na području Grada Sinja obavljat larvicidnu dezinsekciju polaganjem tarvis tableta u kanale, stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz kanale, otopinom na bazi diflubenzurona.
Za dodatne informacije građani se mogu javiti na broj telefona Likomed veterine 701 400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zatvorena je državna cesta D1 između Knina i Gračaca, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1 (produžen je rok završetka radova do 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani.
Na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba. Obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok.
IZVOR: HAK
...