Četvrtak, 17.06.2010.

"Dani Zagore, obale i škoja"Poduzetnički centar Sinj, suorganizator je dvodnevne turističke manifestacije „Dani Zagore, obale i škoja“ koja je otvorena jučer, 16. lipnja. Manifestacija se održava na središnjem gradskom trgu u Trogir, a  sudjeluje i 10–ak izlagača s područja Cetinskog kraja koji se predstavljaju sa svojim proizvodima.

Kronika 92

Policija i dalje traga za, za sada nepoznatim počiniteljem, ili više njih, koji je u vremenu od nedjelje do utorka u zaseoku Klapeži u Košutama zapalio zastavu Republike Hrvatske. Glasnogovornica policije Marina Kraljević Gudelj.
Hrvatsku zastavu, dimenzija 3.50 puta 1.20 metara, na električni stup na visinu od sedam metara postavili su mještani zaseoka Klapež povodom proslave blagdana Presvetog srca Isusovog, zaštitnika mjesta.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan primio je učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada SinjaGradonačelnik Sinja Ivica Glavan primio je učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja i njihove mentore koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima u 2010. godini, te im je uručio novčane nagrade. Opširnije na www.sinj.hr.

Obavijest

Zamjenica gradonačelnika Sinja Elena Perković Paloš danas, 17. lipnja, u Gradskoj vijećnici, u 17 sati održat će sastanak s poljoprivrednicima. Tema je „Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja“. Iz gradske uprave pozivali su  sve zainteresirane poljoprivrednike da nazoče ovom sastanku, a posebno dosadašnje  korisnike državnog poljoprivrednog zemljišta.

Obavijest

Još dva dana udruga Srma prikupljat će odjeću i obuću za štićenike Centra Fra Ante Sekelez u Vrlici. Akcija se danas, 17. lipnja, provodi od od 18,00 do 20,00 sati, a sutra od 10,00 do 12,00 sati.

Obavijest

Brza cesta Solin–Klis i večeras će, od 21,00 do 21,30 sati biti zatvorena za sav promet zbog radova miniranja na južnom predusjeku tunela „Mačkovac–zapad“.  Promet će se preusmjeravati na Staru klišku cestu.

Stanje na cestama

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima na sjeveru zemlje, a vozače podsjećamo da u krajevima s kišom ili naoblakom voze s uključenim kratkim svjetlima.
Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, posebice na širem području Knina i Gračaca, mogući su odroni zemlje i kamenja.
IZVOR: HAK

Vrijeme

Prevladavat će sunčano. Kasno poslijepodne te osobito navečer i u noći očekuje se mjestimice jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu, osobito u zapadnim krajevima. Vjetar većinom slab u unutrašnjosti sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u zapadnim predjelima između 23 i 28, na Jadranu i u Slavoniji od 27 do 32 °C.
IZVOR: DHM