Srijeda, 17.06.2009.

ODRžANE KONSTITUIRAJUćE SJEDNICE OPćINSKIH VIJEćA OTOKA, HRVACA I DICMA

Jučer, 16. lipnja, održana je konstituirajuća sjednica općinskog vijeća Otoka. Za predsjednika vijeća izabran je Stipe Vuleta, a njegov zamjenik je Jozo Bitunjac. Inače, općinsko vijeće Otoka sastavljeno je od 6 predstavnika HDZ-a, 3 vijećnika Nezavisne liste Dušana đule i po jednog vijećnika imaju SDP i HSU.

Na konstituirajućoj sjednici općinskog vijeća Hrvaca za predsjednika je izabran dr. Ante Prolić iz HDZ, a iz iste stranke je i dopredsjednik Mladen Jerkan. Općinsko vijeće je sastavljeno od 9 vijećnika HDZ-a, a po jednog vijećnika imaju HčSP, SDP-HNS, HSP i HSS

Ivan Burov novi je, stari, predsjednik općinskog vijeća Dicma. Njegova zamjenica je Vedrana Jokić, obadvoje sa nezavisne liste Josipa Silića. Podsjetimo u općinskom vijeću Dicma 6 je vijećnika Nezavisne liste Josipa Silića i tri vjećnika HDZ-a.

OBAVIJEST

U petak, 19. lipnja, s počekom u 12 sati u sinjskoj Gradskoj vijećnici održati će se radni sastanak o mogućnosti uzgoja ljekovitog bilja na području Cetinskog kraja i zaleđa cijele Splitsko-dalmatinske županije. Riječi će biti i o plasmanu ljekovitog bilja odnosno preradi te prezentaciji uspješnih primjera. Sudionici sastanka biti će predstavnici županije, Ministarstva obitelji, Zadruge branitelja, Instituta za jadranske kulture i drugi. Sastanak je organizirao Poduzetnički centar Sinj.

JAVNA TRIBINA "GRADONAčELNIK I NJEGOVI ZAMJENICI S GRAđANIMA"

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan pozvao je građane Sinja i okolnih mjesta na javnu tribinu pod nazivom" Gradonačelnik i njegovi zamjenici s građanima" koja će se održati u subotu, 20. lipnja, s početkom u 10,30 sati u prostorijama Gradskog kina u Sinju. Na tribini će na pitanja građana odgovarati gradonačelnik Ivica Glavan i dogradonačelnici Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović.

OBAVIJEST

Do sutra, 18. lipnja, traje duhovna priprava katoličkih vjernika u crkvi presvetog srca Isusova u Košutama uoči Blagdan srca Isusova koji se obilježava 19. lipnja. Svečanu svetu misu u Košutama će u petak u 18 sati predvodit će i propovjedati don. Mate Uzinić-rektor bogoslovije u Splitu.

OBAVIJEST

Iz "Vodovoda i čistoće" obavijestili su potrošače vode na području naselja Košute da će sutra, 18. lipnja zbog radova na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdijevanju vodom od 8,30 do 12 sati i to u zaseoku Marići, naselje oko škole do benzinske postaje Trilj i bloketara Svalina. Mole potrošače za razumijevanje i da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

ZA PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA IZABRAN MILAN SMOLJODanas, 17. lipnja, Gradskoj vijećnici grada Sinja održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Za predsjednika Gradskog vijeća, sa 11 glasova za, izabran je diplomirani ekonomist Milan Smoljo, iz Nezavisne liste dr. Jadrijevića.

OBAVIJEST

Nezadovoljni primjenom zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, ugostitelji s područja Sinja i Cetinske krajine jučer su u kafićima počeli potpisivanje peticije kojom se traži promjena zakona o zabrani pušenja. Peticija će se danas, 17. lipnja, od 11 sati potpisivati na Trgu Kralja Tomislava.

ODRžAN TURNIR U KOšARCIUdruga za prevenciju i pomoć u rješavanju ovisnosti Novi put jučer, 16. lipnja, je na košarkaškom igralištu kod gradskog kina u Sinju održala turnir u košarci za osnovne škole. U kategoriji "Djeca u uzrastu 5. i 6. razreda" prvo mjesto osvojila je Oš Trilj, dok je pobjednik u kategoriji 7. i 8. razreda Oš Fra Pavla Vučkovića. U kategoriji najboljeg igrača u uzrastu 5. i 6. razreda proglašen je Stanko Dukić, a u kategoriji 7. i 8. razreda Josip - Domagoj župić. Na turniru je sudjelovalo oko stotinjak djece, a pored osvojenih pehara i medalja djeca su dobila promotivne materijale sa logom Udruge Novi put.

OBAVIJEST

Gradski bazen Sinj zatvoren je na nekoliko dana zbog skidanja kupole. Bazen će za sve korisnike biti zatvoren do ponedjeljka, 22. lipnja do 9 sati.

OBAVIJEST

Na području Grada Sinja još danas djelatnici Likomed veterine obavljaju larvicidnu dezinsekciju polaganjem Diflox kompresa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode. Za dodatne informacije građani mogu nazvati broj tel. 701 400.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Anđeli i demoni" sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Početak je u 20,45 sati.

SPORT

Danas, 17. lipnja, održat će se osnivačka skupština Udruge navijača NK Dinamo Sinja i Cetinske krajine. Mjesto održavanja je Gradska vijećnica u Sinju, a početak u 20,00 sati. Na skupštinu su pozvani svi navijači i simpatizeri Dinama.