Subota, 17.06.2006.

OTVORENA "žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE-SINJ 2006."


Jutros je na Hipodromu otvorena 1. županijska izložba stoke Sinj 2006. Izložba se održava u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te županije Splitsko-dalmatinske. U ime županije nazočnima se obratila dožupanica Anđelka Vuko koja je istaknula kako će županija i dalje podržavati ovakve manifestacije, ali je najavila i nove linije kredite za stočare.
Osim predstavnika županije, hrvatskog stočarskog selekcijskoga centra koji su i izabirali izložbena grla, izložbi je nazočio i saborski zastupnik Jure Bitunjac, ispred grada Sinja nazočne je pozdravio i prigodnim riječima izložbu otvorio gradonačelnik Nikola Tomašević.
U sklopu manifestacije organizirana je i izložbe rasplodnih ovaca, koza i goveda, a cilj joj je promicanje stočarstva i poljoprivrede u županiji te očuvanje tradicionalnih zanata istakao je voditelj županijske stočarske službe Petar šabić.
Uz štandove koji su organizirani u sklopu izložbe predstavljeni su stari obrti i zanati kojima se bave tek još poneki mještani s područja Cetinskoga kraja. U kulturnom dijelu programa sinjskim kolom i rerom predstavila se i Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja.

OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Iz Hrvatskih cesta ispostave Split obaviještavaju kako će se u noći od 17. do 20. lipnja od subote do utorka u vremenu od 20 do 6 sati ujutro privremeno zatvoriti za sav promet državna cesta D-1 dionica brze ceste Solin - Klis zbog postavljanja prometne signalizacije i opreme ceste, a sve u sklopu izgradnje brze ceste od Solina do Križica. Obilazni pravac je županijskom cestom Klis-Solin ( stara Kliška cesta).

LIKOVNA KOLONIJA NA GLJEVU

Na Gljevu je otvorena likovna kolinija sinjskih i županijskih umjetnika kao i nekih dugih gostiju. Ovo je inače 10 jubilarna po redu ističe organizator i njezin voditelj Lovre Plavac koja će donije raznoliku tematiku predstavljanja likovnjaka i ljubitelja prirode.
Intencija organizatora ove godine je umjetnički obojiti stupove od struje.

HUMANITARNA AKCIJA

U udruzi Srma još uvijek traje akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Odjeća i obuća niskih potplata može se donijeti svakim radnim danom od 9 i 30 do 11 i te četvrkom od 17 i 30 do 18 i 30 sati u prostorije udruge u Glavičkoj ulici.

SPORT

U spomen poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu i Ogorja i Zlopolja, župe tih mjesta organiziraju prvi malonogometni turnir naziva "Svilajski vitezovi" 2006. Turnir se igra po sustavu 5 plus jedan. Prijava po ekipi iznosi 300 kuna te se zaprimaju do 20 lipnja. Kontakt broj je 098/470-298. Izvlačenje parova biti će 21 lipnja u 19 sati u caffe baru Totem -čigra.

VRIJEME

Meteorolozi najavljuju pretežno vedro vrijeme s vrlo visokim temperaturama I do 30 stupnjeva Celzijevih.