Petak, 17.06.2005.

U CETINSKOM KRAJU 3290 NEZAPOSLENIH

Prema evidenciji Sinjskog zavoda za zapošljavanje koji obuhvaća Sinj, Vrliku, Hrvace, Otok i Dicmo evidentirano 3290 nezaposlednih osoba od čega su 2073 žene. Statitstike pokazuju kako je u odnosu na prošlogodišnji svibanj na na zavod danas manje 90 osoba, a 47 manje nego prošli mjesec.

U evidenciji zavoda za zaopošljavanje ispostave Trilj 883 su nezaposlene osobe od čega 541 žena. U odnosu na prošli mjesec zaposlenje je pronašlo 18 osoba.

IZLOžBA "SINJSKA ALKA 1715-2005, OBNOVA I ZAšTITA" U ZAGREBU

"Sinjska Alka od 1715-2005, obnova i zaštita" naziv je izložbe koja će javnosti biti prezentirana u Arheološkom muzeju u Zagrebu sutra 18.lipnja. činjenica da je iste pokrovitelj Vlada RH i Ministarstvo kulture govori o njezinoj veličini i kvaliteti , a time i vjerodostojnoj prezentaciji naše najveće kulturne baštine.

Cijela alkarska povorka, Uprava VAD-a , članovi poglavarstva na čelu s gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem te sinjske mažoretkinje i gradska glazba odlaze u Zagreb večeras kako bi uveličali otvorenje izložbe .

Dodajmo ovome da izložba sadrži 10 tematskih cjelina raspoređenih u 10 prostorija izložbenog prostora, a teme su Cetinska krajina, Korjeni Alke, Povijest Alke, sudionici alkarske povorke, obnova i zaštita, alkari i povijesne ličnosti te alkarske svečnosti.
I građani Sinja i Cetinske krajine dio izložbe moći će pogledati u Sinju u danima Alke i Velike Gospe.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U 9. ovogodišnjoj akciji Crvenog križa jučer je prikupljeno 40 doza krvi za potrebe KBC-a Split. Za sutra od 10 sati crveni križ najavljuje, već tradicionalno, druženje svih članova društva na predjelu Kerep uz Cetinu.

SASTANAK ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE VRTIćA "ALKARIć"

Iz dječjeg vrtića Bili Cvitak obavještavaju roditelje novoupisane djece da će se roditeljski sastanak u Alkariću za sve odgojne skupine održati u ponedjeljak od 18 sati, dok će se sastanci roditelja dječjih vrtića Potočnica, Cvrčak i Vrapčić održati tijekom rujna.

RADOVI NA CESTAMA D-60 I D-220

županijske ceste i danas vrše izmjenu regulacije prometa na raskrižju državnih cesta D60 Brnaze Trilj i D220 Trilj- Kamensko na način da prvenstvo prolaza više neće imati dosadašnji pravac Brnaze Trilj -Kamensko nego Brnaze - Trilj Cista Provo i obratno.
Kako je raskrižje zapravo most u središtu Trilja , na tom mjestu obavlja se izmjena prometne signalizacije, stoga se vozači umoljavaju na oprez i strpljenje u vožnji .

VRIJEME

Danas meteorolozi najvljuju većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme. U drugom dijelu dana mogućnost pljuskova i grmljavine. Temperatura zraka između 26 i 31 stupanj Celzijev.