Petak, 17.05.2019.

Sutra 74. obljetnica Bleiburške tragedije

 
U organizaciji Počasnog bleiburškg voda, a u suorganizaciji u liturgijskom dijelu zajedničkog Vijeća za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, sutra 18. svibnja upriličiti će se komemoracija za žrtve Bleiburga i križnog puta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju prikupljene 63 doze krvi

U prostorijama sinjskog Crvenog križa danas je održana redovna akcija darivanja krvi na kojoj su prikupljene 63 doze.

Kako nas je izvijestio ravnatelj Crvenog križa Ante Zorica, akciji se odazvalo ukupno 66 dragovoljnih davatelja, no zbog manjih zdravstvenih poteškoća njih troje nije moglo dati krv. Na današnjoj akciji dvije osobe po prvi put su darovale krv.

Akcija se odvijala u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljen roman Anite Martinac ‘Od Franje do Franje’

 
U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sinj i Ogranka Matice Hrvatske Čitluk u Alkarskim dvorima sinoć je upriličeno predstavljanje romana ‘Od Franje do Franje’, književnice Anite Martinac.

Uz prethodna dva romana ‘Medaljon’ i ‘Posljednji’, ovaj roman čini povijesnu trilogiju. Na početku sinjske promocije fra Mirko Marić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Sinj pozdravio je brojne posjetitelje među kojima su bili i učenici TIŠ ‘Ruđera Boškovića’ Sinj, zahvalivši gostima iz Hercegovine na dolasku i predstavljanju značajnih djela. Govoreći o samoj večeri, fra Mirko Marić je istaknuo kako ovaj događaj ima kulturni, ali i nacionalni sadržaj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Iz Zajednice sportskih udruga najavljuju: “Vraća se Open Fun Football Schools”

 
Zajednica športskih udruga Grada Sinja ponovno pokreće projekt OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL nakon što su se stekli potrebni uvjeti i odobrena su sredstva UEFA-e za četverogodišnji ciklus.

Organizacija CCPA iz Danske i svojim predstavništvom u Hrvatskoj u suradnji s partnerskom organizacijom Društvo sportaša veterana i rekreativaca, financiraju veći dio projekta, kroz sportsku opremu i organizaciju. Općine, sportske zajednice i nogometni klubovi, kao sudionici u projektu, osiguravaju sredstva za lokalni dio financiranja i provedbu projekta OFFS na svom području. Sredstva koja općine uplaćuju na račun CCPA Hrvatska namijenjena su za troškove edukativnih seminara volontera- sudionika u programu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR