Četvrtak, 17.05.2018.

Humanitarna akcija za Luku Matića

 

Prije četiri godine, točnije 2014. godine, organizirana je humanitarna akcija u kojoj su se prikupljala sredstva za liječenje tada 9-godišnjeg Luke Matića s Čitluka.

Njemu su u Njemačkoj, u dječjoj ortopedskoj klinici u gradu Aschau, ugrađena ortopedska pomagala – ortoze.
Opširnije...
IZVOR WWW.FERATA.HR

Otvaranje izložbe ‘Stipe Sikirica – između privatnog i javnog’

 
Povodom 85 godina života Stipe Sikirice, u subotu, 19. svibnja u 11:30, svečano se otvara izložba Stipe Sikirica – između privatnog i javnog.
Izložba će pružiti novi pogled na život i umjetnost kipara koji je svojim neumornim radom i kulturnim aktivizmom zadužio Cetinski kraj. Materijali iz osobnog umjetnikovog i obiteljskog arhiva, kojeg s velikom pažnjom i ljubavlju vodi Stipin mlađi brat, Marijan Sikirica, provest će vas kroz intimnu priču o odrastanju u Jabuci, odlasku u Zagreb, putovanjima diljem svijeta i umjetnosti kojom Sikirica trajno slavi tradiciju rodnog kraja.
Izložba ostaje otvorena do 20. srpnja i moći će se razgledati svakim radnim danom od 9 do 15 sati.
IZVOR WWW.FERATA.HR

Gradsko kino Sinj: ‘Deadpool 2’ i ‘Nevjerojatna priča o divovskoj kruški’

 

U Gradskom kinu Sinj narednih nekoliko dana prikazivat će se dva filma.
Od danas do srijede, 23. svibnja prikazivat će se akcijska komedija ‘Deadpool 2’.

Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

Početak prikazivanja je u 20,15 sati.
Opširnije...
IZVOR WWW.FERATA.HR