Utorak, 17.05.2016.

HRT snima film o Čudotvornoj Gospi Sinjskoj


Hrvatska radiotelevizija snimat će dokumentarni film o Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
Glavni urednik Hrvatske radiotelevizije Jozo Barišić i urednik dokumentarnog programa Vladimir Brnardić posjetili su jučer Svetište Gospe Sinjske, gdje su se sastali s gvardijanom fra Petrom Klapežom i provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joškom Kodžomanom. Sastanku su još nazočili Željko Sesardić ispred Grada Sinja, predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, koji je ujedno inicirao ovaj sastanak, te snimatelj Petar Malbaša.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju radovi na rekonstrukciji raskrižja D1 i D219

Iz Hrvatskih cesta, Poslovna jedinica Split izvijestili su kako danas, 17. svibnja u 8 sati i 30 minuta započinju radovi na rekonstrukciji raskrižja državnih cesta D1 i D219 u gradu Sinju.
Za vrijeme radova, za sav promet bit će zatvoren spoj državne ceste D219 (Ulica Domovinskog rata) na državnu cestu D1, tj. na Vukovarsku ulicu (ex. Splitsku ulicu). Obilazni pravac je od ulice Domovinskog rata (D219), preko ulice Put šumarije, te lokalnom cestom L67040 (ulica Put Piketa i ulica Miljenka Buljana) do državne ceste D1 (Splitske ulice) i obratno.
Državnom cestom D1, tj. Zagrebačkom ulicom i Vukovarskom ulicom promet će se odvijati dvosmjerno uz privremenu regulaciju prometa. Iz Hrvatskih cesta sudionike u prometu mole za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.
Radovi će trajati do 1. kolovoza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR