Četvrtak, 17.05.2012.

Zlodre pobjednik natjecanja u GorizijiNatan Zlodre, 15-ogodišnji sinjski glazbenik koji pohađa 1. razred srednje glazbene škole Pavao Markovac u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdeta Sahatxije na 9. Europen Classic Guitar Competition premio 'Enrico Mercatalli', održanom ovoga vikenda u Goriziji u Italiji, osvojio je prvu nagradu, prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji gitarista iz nekoliko zemalja: Italije, Slovenije, Rumunjske, Srbije, Poljske, Hrvatske, Mađarske, Rusije, Kine i drugih. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sportsko natjecanje udruge Novi put u štafetnim igrama "Štafetnim igrama ka zdravom životu!“Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti „Mladi Grada Sinja – za zdrav život bez ovisnosti!“ koji se provodi u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja.
...

Okrugli stol o alkoholizmu

U organizaciji udruge 'Cjelovit život', u dvorani Gospe Sinjske večeras u 20 sati održat će se okrugli stol na temu 'Alkoholizam – društveni i zdravstveni problem'. Cilj okruglog stola je osvješćivanje i animiranje javnosti da se kreiraju smjernice zakona o komunalnom redu za bolji nadzor i provođenje donešenih zakona, vezanih za konzumiranje alkohola.
Voditelji okruglog stola su dr. spec. psihijatar Vesna Krolo i dr. specijalist javnog zdravstva Ivana Šušnjara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje 'Suvremena obitelj'

Predavanje na temu 'Suvremena obitelj', kojeg povodom Međunarodnog dana obitelji organizira Gradska organizacija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj održat će se danas u Gradskoj vijećnici, u 18 sati. Profesor psihologije Željko Župić govorit će o humanističkom modelu novih odnosa u obitelji, a predškolski odgajatelj Ana Križanac o dosljednosti i disciplini u odgoju djeteta ili kako djetetu reći NE mirne savjesti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace izbacile Imotski!

NK Hrvace izborile su nastup u polufinalu županijskog nogometnog kupa! Hrvatačani su u Imotskom svladali domaćeg drugoligaša rezultatom 4:2 na penale.
U susretu četvrtfinala županijskog nogometnog kupa jučer su se u Imotskom sastali domaćin Imotski i Hrvace. Regularni dio susreta završio je 1:1, a boljim izvođenjem jedanaesteraca Hrvatačani su pobijedili 4:2 te se tako plasirali u polufinale ovog natjecanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U kinu 'Američka pita' i 'Lorax'

U sinjskom kinu danas te u subotu, nedjelju i ponedjeljak igra 'Američka pita'. Početak prikazivanja je u 20 sati i 30 minuta. Od subote do ponedjeljka na repertoaru će se naći i film za djecu 'Lorax-zaštitnik šume', koji će se prikazivati u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR