Utorak, 17.05.2011.

Večer poezije M. Buljca

U Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima, večeras u 20 sati održat će se večer poezije prof. Miljenka Buljca.
Tekstove iz posljednje njegove zbirke pjesama 'Njihove navezanosti tebi ne trebaju', govorit će Irena Delonga i Snježanka Jadrijević, te gosti iznenađenja.
Ulaz je besplatan i svi su pozvani.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Objavljeni Javni pozivi Ministarstva turizma

Dana 11. svibnja 2011.g. Ministarstvo turizma RH je objavilo Javne pozive za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima.
 Opširnije...

Prijemni ispiti u glazbenoj školi

Osnovna glazbena škola 'Jakova Gotovca' Sinj organizira prijemne ispite, koji će se održavati 18. i 25. svibnja te 11. lipnja.
U srijedu će se u OGŠ 'Jakova Gotovca' u Sinju prijemni ispiti održati u prostorijama škole u 10 sati, i to za: harmoniku, trubu, klarinet, saksofon, flautu, violinu, klavir i gitaru.
U Područnom odjelu 'Fra Anđelko Milanović Litre' Otok prijemni ispiti održat će se u prostorijama škole u 16 sati i 30 minuta, i to za: harmoniku, klarinet, saksofon, klavir i gitaru, a za iste instrumente prijemni ispiti će se od 17 sati i 30 minuta održati u prostorijama područnog odjela Trilj.
Po istom rasporedu prijemni ispiti će se održavati i 25. svibnja, odnosno 11. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti na broj 821-540.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu s početkom u 20,30 sati prikazuje se komedija "Hall Pass-One Week No Rules".

Kronika 192

Jučer  oko 23,40 sati u Sinju, u automat klubu lutrije, za sada nepoznati maskirani počinitelj je uz prijetnju pištoljem  42-godišnjoj  i 32-godišnjoj uposlenici otuđio veću količinu novca, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Policijaprovodi kriminalističke izvide u cilju pronalaska počinitelja.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog bure, Paški most i dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D 8) zatvoreni su za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na autocesti A 1, do 14,30 sati zatvorena je dionica između čvorova Vrpolje i Prgomet, zbog vježbe gašenja požara u tunelu Dubrave. Obilazak je državnom cestom preko Boraje (D 58).
Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.
Do 13 sati zbog održavanja sustava naplate cestarine korisnici nemogu plaćati cestarinu debitnim i kreditnim karticama na naplatnim postajama Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D 1.

Zbog radova, vozi se naizmjence državnom cestom D 50 između čvora Sveti Rok i Gračaca.
IZVOR: HAK
...