Četvrtak, 17.05.2007.

ANđELKO TOMIć IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SINJSKOG HSP-a

Sinoć je prostorijama Splitske banke u Sinju održan izborni skup sinjskog HSP-a. Prije samih izbora prethodila je burna rasprava o procedualnim pitanjima nakon koje je povjerenik za Grad Sinj Igor Vitić sa svojim istomišljenicima napustio dvoranu. Skupština je i nakon toga nastavila sa radom, a za novog predsjednika sinjskog HSP-a izabran je Anđelko Tomić koji je tu dužnost i obnašao posljednih 10 godina.

KRONIKA 92

Sinoć oko 21 sat djelatnici sinjske policije zaustavili su kamion sa animalnim otpadom koji je trebao biti protuzakonito deponiran na Kukuzovcu. Kako nam je potvrdila mr. Vesna Jošt iz veterinarske inspekcijske službe radi se o otpadu tvrke koja ima dozvolu za pohranjivanje animalnoga deponija u Benkovcu. Nakon što je kamion vraćen na polazište protiv vlasnika tvrtke biti će sankcioniran.

UKUPNO 9 PONUDA ZA PRODAJU/PRAVO GRADNJE NA ZEMLJIšTU U GZ KUKUZOVAC

Povjerenstvo za otvaranje ponuda po natječaju za prodaju, odnosno osnivanje prava građenja na zemljištu Gospodarske zone Kukuzovac formirat će se u utorak na sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Podsjetimo, na natječaj je pristiglo 9 ponuda. Još nije poznato za koliku su se površinu i za koji oblik, kupnju ili pravo građenja, poduzetnici natjecali.
Natječaj za izvođača projekte dokumentacije za novu trafostanicu, snage 10/20 megavata završava u ponedjeljak. U tijeku je rješavanje komunalne infrastrukture, cesta i privremenog priključenja na državnu cestu D 1. Radi se i projekta dokumentacija za opskrbu vodom i odvodnju oborinskih i fekalnih voda.

POčINJU PRIPREME ZA 292. SINJSKU ALKU

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva u subotu će u 9,00 sati održati sastanak na kojem će se donijeti odluka o pozivu alkara na pripreme za 292. Sinjsku alku. Imena alkara koji će biti pozvani odabrat će Upravni odbor VAD-a na prijedlog alajčauša Tonća Bešlića. Pripreme bi trebale početi idući tjedan.

BLAGDAN UZAšAšćA

Danas je blagdan Uzašašća Gospodinova ili Spasovo. Večernja sveta misa u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služiti će se u 19,00 sati. Spasovo se posebno slavi u Vrlici na izvoru Cetine. Vanjska proslava će biti u subotu u 10,30 sati. Svetu misu će predvoditi dr. fra šimun Bilokapić, odgojitelj franjevačkih bogoslova.

JAVNA VATROGASNA VJEžBA


U okviru obilježavanja stote godišnjice od osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj danas su članovi društva održali Javnu vatrogasnu vježbu u Glavičkoj ulici. U ovoj vatrogasnoj vježbi koja je počela u 12,20 sudjelovalo je više vatrogasnih postrojbi sa područja Splitsko-dalmatinske županije.

Napominjemo kako je još uvijek otvorena i izložba slika u Tripalovoj kuću na kojoj je fotografski popraćeno 100 godina rada Vatrogasnog društva u Sinju.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

U organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj u 16,00 sati održat će se edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke. Tom prilikom će se moći obaviti i ultrazvučni pregled dojke. Sljedeća akcija najavljena je za utorak 22. svibnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub Dragovoljnih davatelja krvi Trilj organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se držati sutra u Trilju, u restoranu «Dalmacija», od 9,00 do 13,00 sati.
U Sinju će se akcija održati u prostorijama Društva u ponedjeljak, 21. svibnja, od 9,00 do 13,00 sati.

DOKUMENTARNI FILMOVI ANTE KUšTRE

Danas je u sinjskom kinu održana projekcija dokumentarnih filmova «Zadnja luka Amsterdam» i «Sljedeća stanica Manresa», čiji scenarij i režiju potpisuje Ante Kuštre. Filmovi su istinite priče o ovisniku koji je pobijedio ovisnost. Namijenjeni su mladima ali i njihovim roditeljima i nastavnicima.
U prvome filmu bivši ovisnik iznosi istinu o svome narkomanskom životu, prije odlaska na liječenje u komunu. U drugom filmu, koji je snimljen tri godine poslije, on je novi čovjek koji se oslobodio okova droge i pomaže drugima u izlječenju.

SPORT

U nogometnim utakmicama 4. Hrvatske nogometne lige na svom terenu Hrvace su pobijedile Raštane 4:0, dok su Glavice poražene od OSK-a rezultatom 7 :1.