Utorak, 17.05.2005.

IZBORI 2005.

Novi saziv Gradskog vijeća od ukupno 19 vijećnika čini 11 iz koalicije Preporod
To su Nikola Tomašević, Velibor Milošević, Snježan šentija, Nataša Poparić Iva Bilandžić Barać, Nediljko Erceg, Miše Varenina, Dragan Podrug, Josip Marinko Romac, Jakov Dukići Ante Sesardić.

HDZ je osvojio 7 vijećničkih mjesta i članovi su Dinko Franchini, Mate Jukić, Marko Duvnjak, Ivan Cvrlje, Ljubica đipalo i Miloš Balić, a iz HKDU vijećnik će biti Ivan Nasić.

HDZ grada Trilja u budućem sazivu gradskog vijeća imat će 11 od 19 vijećnika , Koalicija HSLS-HNS-SDP-HSU - imat će 6 vijećnika , dok će dva vijećnika biti iz HSP-a.

Novi saziv gardskog vijeća Vrlike od ukupno 15 vijećnika formirat će HDZ i oporba HSP. HDZ ima 11 vijećnika, a HSP 4 vijećnička mandata. Kandidat za gradonačelnika ponovno je Ivan ćorić

U Dicmu će do sada vladajući HDZ imati 4 vijećnička mjesta, Toliko ih ima i nezavisna nezavisna lista.

HDZ Hrvace na izborima je polučio 11 vijećničkih mjesta i imati će apsolutnu većinu u općinskom vijeći koje broji 13 vijećnika, ostali vijećnici su iz HNS-a i HSS-a.

Općinsko vijeće Otoka koje broji 15 vijećnika. Vladajući HDZ zadržao je apsolutnu većinu , tako će HDZ imati 9 vijećničkih mjesta, 4 mjesta su iz koalicije HDRS- HP-HPP, HčSP , jedno vijećničko mjestio pripalo je HSU.


AKCIJA DARIVANJA KRVI

U organizaciji Sinjskog Crvenog križa i udruge "Pokrenimo Tijericu" jučer je u 7 ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanaj krvi prikupljeno 20 doza te dragocjene tekućine za potrebe KBC - Split. Sinjski crveni križ novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi najavio je za petak 20 svibnja.

PREDAVANJE PSIHOLOGA IGORA LONGA

"Jesam li roditelj po mjeri djeteta" - tema je današnje radionice za roditelje, koje organizira dječji vrtić "Bili cvitak", a u povodu obilježavanja Dana dječjeg vrtića.

Radionica i predavanje održati će se u dvorani vrtića Maslačak od 18 do 20,30 sati, a predavač je eminentni psiholog Igor Longo.

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme, prema najavama meteorologa u drugom dijelu dana kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Najviša temperatura zraka do 27 stupnjeva Celzijevih.