Srijeda, 17.04.2019.

Uskršnji koncert Klape Vrilo i gostiju

 
Kulturno-umjetničko društvo ‘Vrilo’ iz Obrovca Sinjskog i ove godine za Uskrsni ponedjeljak organizira tradicionalni koncert dalmatinskih klapa.
Koncert će se održati u dvorani OŠ Ivana Mažuranića na Hanu. Uz domaćine klapu Vrilo, nastupit će muške klape Contra iz Splita, Zagora iz Trilja i Dicma i klapa Drniš iz Drniša. Na koncertu će nastupiti i dvije ženske klape Ventula iz Splita i Đeloze iz Srinjina.
Koncert će se održati 22.travnja u 20 sati, a ulaz za posjetitelje slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskrsni običaji na području cetinskog kraja

 
Na održanom 14. Nacionalnom sajmu pršuta, održanom prošlog vikenda u Sinju, zanimljivu gastronomsku priču ispričali su i praktično priredili članice i članovi KUD-a ‘Cetina’ Sinj.

U svojoj prezentaciji naziva ‘U zemane’ okupljenim posjetiteljima pripremili su jela cetinskog kraja, a neka su u davnim vremenima bila svakodnevica za žitelje cetinskog kraja. I dok su spremali arambaše, kiseli kupus, domaće uštipke, sir, u iščekivanju najradosnijeg blagdana Uskrsa, Marija Cvitković i Mara Bešlić prepričale su nam kako je to nekada za Uskrs bilo u selima oko Peruće – Potravlje, Vučipolje, Zasiok i drugim mjestima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR