Subota, 17.04.2010.

Stručni seminar–specijalizacija za korištenje aparata za zaštitu dišnih organa

U suradnji Vatrogasne zajednice Splitsko–dalmatinske županije i  DVD Sinj  danas, 17. travnja, se održava stručni seminar–specijalizacija za korištenje aparata za zaštitu dišnih organa. Seminar je namijenjen svim  vatrogascima  sa područja bivše općine Sinj. Riječ je o prvom  od četiri planirana stručna seminara koji će se održati za vatrogasce Cetinske krajine.

Obavijest

Grad Trilj  počeo je sa isplatama stipendija za učenike i studente, kako doznajemo od gradonačelnika isplaćene su prve dvije rate

Kino danas

U gradskom kinu danas od 18,45 sati  prikazuje se crtani film sinhroniziran na hrvatski „Kako izdresirati Zmaja„ i “Neka ostane među nama” – humoristična drama u 20,30 sati

Obavijest

Dječji vrtić „Bili cvitak” Sinj objavio je oglas za upis djece u jaslice i vrtić. Prijave se zaprimaju od 19.travnja do 07.svibnja i to svakim radnim danom u vremenu od 09,00 do 12 sati a četvrtkom od 12.00 do 17,00 sati u vrtiću Maslačak.

Sport

Pred nama je zanimljiv sportski vikend u kojem najavljujemo drugoligaški nogometni susret Lučkog i Junaka koji počinje danas, 17. travnja, u 16,30, a u isto vrijeme u susretu 3. HNL jug igraju Omiš i Hrvace.

U susretu 4. HNL u Ivanbegovini igraju Kamen i OSK.

U susretu prve Dukat rukometne lige od 18 sati igraju Trilj Pršut Voštane i Ludbreg, dok u susretu 2. Hrvatske rukometne lige jug od 17 sati u Sinju igraju Kamičak-Jelsa.

Sutra, 18. travnja, će se od 12 sati u Industrijskoj zoni Dicmo održati odgođena 6. Seoska korida Dicmo 2010. god.

Obavijest

Na temelju članka 45. stavak l. i članka 47. stavak 3. i 4. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine br. 92/05, 107/07 i 27/08) i čl. 2., 3. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine br. 8/06, 8/07 i 13/08), uz suglasnost Ministarstva pravosuđa RH klasa:112-02/10-01/119, urbroj:514-03-02-10-2 od 15. ožujka 2010. godine, Općinski sud u Sinju raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za izvanredni prijam službenika u državnu službu na neodređeno vrijeme
sudski referent – zemljišnoknjižni – 1 izvršitelj
Opširnije...

Peti "Nacionalni sajam pršuta" Sinj 2010.

Obavještavamo Vas o održavanju petog «Nacionalnog sajma pršuta» i suhomesnatih proizvoda, sa međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u gradu Sinju 23. i 24. travnja 2010. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.
Opširnije...

Stanje na cestama

Zbog bure Jadranskom magistralom (D 8), između Bakra i Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Jak vjetar puše i na dionicama autocesta: A 1, od čvora Maslenica do tunela Sveti Rok (brzina vožnje ograničena je na 60 km/h) i A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Vrata.

Zbog sanacije odrona, prometuje se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice.

S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK