Petak, 17.04.2009.

U VRLICI OSNOVANA GRADSKA ORGANIZACIJA SDP-a


FOTO: Filip Ratković

U Vrlici je jučer osnovana gradska organizacija SDP-a na kojoj je za predsjednika izabran dosadašnji Povjerenik Ivan Markioli. Pored članova SDP-a s područja Vrlike konvenciji je nazočilo i stranačko vodstvo SDP-a Splitsko-dalmatinske županije predvođeno predsjednikom Veljanom Radojkovićem.

OBAVIJEST IZ OPćINE HRVACE

Učenici 3. i 4. razreda srednjih škola sa područja općine Hrvace, koji koriste povlasticu besplatnog prijevoza još danas mogu u prostorije općine Hrvace dostaviti potvrdu za 2. polugodište, kako bi se iste mogle predočiti u resorno ministarstvo radi sufinanciranja.

STRUčNI SAJAM HRVATSKOG DRUšTVA ZA MEDICINU RADA

Hrvatsko društvo za medicinu rada organizira u Sinju proljetni stručni sastanak pod nazivom ''Poboljšanje izvedbe i pristupa službama medicine rada u Republici Hrvatskoj''. Predavači će biti direktorica Hrvatskog zavoda za medicinu rada i sigurnost na radu dr. Marija Zavalić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu dr. Sonja Padovan-Janković, te profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu Jadranka Muftajbegović. Sastanak će se održati sutra, 18. ožujka, ujutro u Hotelu Alkar s početkom u 9 sati.

OBAVIJEST

Pučki glumci KUD-a "Kamešnica" Otok sutra, 18. ožujka, će u otočkoj općinskoj dvorani izvesti predstavu "Eee... kako je to lipo bilo!" Početak je u 20,00 sati, a sav prikupljeni prilog ide u humanitarne svrhe.

KONCERT

U galeriji Galiotović sutra, 18. ožujka, će se prirediti koncert na kojem će nastupiti Zagrebački gitariski trio: Darko Petrinjak, Ištvan Romer i Goran Listeš. Koncert se održava uz potporu Ministarstva Kulture RH.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras u 19 sati i 30 minuta igra britansko-indijski film "Milijunaš s ulice". Film je na ovogodišnjoj dodjeli nagrada američke filmske Akademije osvojio 8 Oscara.

SPORT

Pred nama je bogat športski vikend, iz kojeg izdvajamo odlučujući susret Alkara protiv Zaboka, za ostanak u A1 košarkaškoj ligi. Susret se igra sutra, 18. ožujka, u Sinju u 20,00 sati. Maligani pozivaju sve navijače i simpatizere Alkara da u što većem broju podrže svoj klub, a skupljanje je u 17,00 sati u prostorijama kluba navijača.

U natjecanju 2. HNL Junak sutra, 18. ožujka, gostuje u Zagrebu kod Hrvatskog dragovoljca.

Kuglači triljskog Vrnija sutra, 18. ožujka, igraju kvalifikacije za ulazak u prvu ligu.

Na gradskom bazenu održava se pripremni turnir kadetskog uzrasta u veterpolu, uz domaćina sudjeluju još klubovi Medveščak, Mornar i Jadran. Turnir će trajati do subote, a okupit će 100-tinjak igrača.

Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja objavilo je dana 03. travnja 2009.g. Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj ukupne površine 281.470 m2 podijeljene u 12 prostornih cjelina, odnosno 84 parcele.

Smještaj i prikaz prostora budućih građevinskih parcela - samostalnih zemljišnih čestica prikazan je na Karti korištenja i namjeni površina koja je dana na uvid natjecateljima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja i u upravi Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. Sinj.

Natječajna dokumentacija se otkupljuje i preuzima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja.

Rok za podnošenje ponuda po natječaju je 30 dana od dana objave.

Očišćen partizanski spomenik Ruduša

Obećano-učinjeno. Prema nalogu gradonačelnika Sinja, Ivana Nasića komunalni redari su očistili spomenik antifašistima u Ruduši kod Sinja.

Uklonjeni su nakaradni natpisi sa spomen ploče na kojoj su uklesana imena 24-ice strijeljanih pripadnika Prvog splitskog partizanskog odreda koje su ustaše strijeljale nakon zarobljavanja u akciji kod sela Košute 1941.g. Također su uklonjeni grafiti sa samog spomenika, no okoliš je još uvijek zapušten.

Većina političara koje smo pitali za stav povodom spomenika u Ruduši slažu se da bi to područje trebalo urediti i održavati i jednoglasno osuđuju devastiranje svih spomen obilježja koja su dio naše povijesti.

Iz policijske uprave Splitsko-dalmatinske doznali smo da je sinjska policija temeljem našeg napisa izišla na teren izvršila očevid te pokrenula određene istražne radnje, a za sada još nema rezultata u potrazi za nepoznatim počiniteljima koji su oskrvnuli spomenik u Ruduši.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA