Četvrtak, 17.04.2008.

"NACIONALNI SAJAM PRšUTA SINJ 2008."Sajam će se održati 25. i 26. travnja,2008. godine, u gradu Sinju u prostoru hotela Alkar , pod nazivom treći «Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2008»

Sajam će pored promotivne i ocjenjivačke komponente imati i edukativni karakter, pa će se na stručnim referatima proizvođači i posjetitelji moći informirati putem stručnih predavanja s temama vezanim za problematiku proizvodnje i plasmana proizvoda kao što je pršut, zaštiti autohtonih proizvoda i oznakama kvalitete, uvođenju HACCP standarda, modelima udruživanja, tržištu, trendovima, mogućnostima kooperacije sa uzgajivačima svinja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticaja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija itd.
...

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA BEZ čLANOVA IZ SDP-a

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sazvao je 77. sjednicu Gradskog poglavarstva koja će se održati danas, s početkom u 13,00 sati. Na dnevnom redu je 14 točaka. Na posljednjoj sjednici ovoga saziva sinjskog poglavarstva članovi sinjskog SDP-a neće prisustvovati jer, kako kažu, njihove obveze koje su proizlazile iz kolicijskog sporazuma Preporoda prestale su nakon preslagivanja vlasti i stvaranja nove koalicije HDZ-a i HSLS-a.

SUTRA ODLUKA O NOVOM GRADONAčELNIKU SINJA

Gradski odbor HDZ-a sutra bi prema najavama predsjednika stranke na sastanku trebao donijeti odluku o novom kandidatu za gradonačelnika Sinja. Nakon donošenja konačne odluke o kandidatima biti će poznat i datum održavanja sjednice Gradskog vijeća potvrdio nam je Miloš Balić-novi predsjednik Gradskog vijeća.

SUTRA DODJELA STANOVA SOCIJALNO UGROžENIM OBITELJIMA

Grad Sinj će sutra u petak, 18.travanja, dodijeliti ključeve stanova za prve četiri od sedam socijalno ugroženih obitelji, koje su na listi prioriteta za davanje u najam socijalnih stanova. Oni će stanove dobiti na rok korištenja od 4 godine, po isteku kojih će ponovno dokazivati status o socijalnoj ugroženosti. Potpisivanje ugovora obavit će se u uredu gradonačelnika u 11 sati, a podjela ključeva u 12 sati na adresi čemer br.18.

OBAVIJEST

Sinjsko dijabetičko društvo, koje je član Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga do četvrtka, 24. travnja, obavlja upis novih članova. Upisati se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira boluju li od dijabetesa i na starosnu dob. Upisi će se vršiti u prostorijama Udruge umirovljenika Sinj, na adresi Put Petrovca 1, na prvom katu, od 9,00 do 11,00 sati.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Bili cvitak" oglasio je upis djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave za upis počinju 21. travnja, a primat će se svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji. Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

SPORT

Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza,jučer je donijela odluku o izdavanju drugoligaške licence NK Junak za nogometnu sezonu 2008./09. Kriteriji za dobivanje ove licence odnose se na športski dio, infrastrukturu, administraciju, športsko osoblje, pravne i financijske poslove.

Jučer se igrao treći krug natjecanja 4. HNL - Jug. U Otoku OSK je pobijedio Mladost sa 2:0, dok su Vinjani sa 2:0 slavili nad Glavicama na svom terenu.