Utorak, 17.04.2007.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Predsjednica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja zajedno sa svoje dvije suspendirane kolegice od ukupno njih devet održala je konferenciju za novinare zbog sumnji u sporost riješavanja njihovih tužbi vezanih uz suspenzije.
Suspendiranim radnicama je rečeno kako su njihovi predmeti,zbog velikog broja predmeta na županijskom sudu u Splitu, prebačeni na županijski sud u šibeniku nakon čega su radnici otkrili kako šibenski sud nije zaprimio njihove predmete te da se još uvijek nalaze u Splitu. Zbog svega navedenoga radnice sumnjaju kako vlasnici Dalmatinke nove braća Ladini imaju jake veze u visokim državnim tijelima te na taj način sprečavaju pravovremeno rješenje njihovih predmeta.

Također je na konferenciji istaknuto jako loše stanje u Dalmatinci novoj, navodno je radnicima isplaćeno samo 32 posto od ukupne plaće za siječanj mjesec te se kako navodi Iva Radonja vlasnik prijeti radnicima kako će ih posliije 5. rujna kada prestaje obveza vlasnika prema radnicima na radnim mjestima zadržati samo 200-tinjak. Ove navode nismo uspjeli provjeriti zbog odsutnosti valsnika tvornice koji bi u Sinj trebali doći u ponedjeljak.

"NACIONALNI SAJAM PRšUTA" SINJ 2007.

U petak se otvara drugi nacionalni sajam pršuta u Sinju na kojem će se predstaviti više od 40 -tak izlagača iz cijele Hrvatske. Manifestaciju bi prema najavama trebao otvoriti ministar Petar čobanković.

OBAVIJEST

Na području Cetinskog kraja postoji interes za uzgoj ljekovitog bilja, osobito lavande. Prema riječima Sretana Jukića, zastupnika firme Vickov iz Zagreba zaduženog za ljekovito i eterično bilje, tlo i klima na području našega kraja pogodni su za sadnju lavande. Upravo zbog toga, ali i zbog interesa za tu granu poljoprivrede, Poduzeće Vickov je uputilo poziv zainteresiranima za sklapanje dugogodišnjih ugovora o suradnji, koji bi sadnice lavande Budrovke dobili besplatno.
Dodajmo ovome kako je Poduzetnički centar Sinj pokrenuo inicijativu uzgoja ljekovitog bilja na području Cetinskog kraja. U suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na području Cetinskog kraja osnovano je nekoliko zadruga, a uskoro bi se trebala otvoriti i stanica za otkup ljekovitog bilja.

POčEO UPIS DJECE U JASLIćE-VRTIć

Počeo je upis djece u jaslice i dječje vrtiće na području Grada Sinja u pedagošku godinu 2007./08.
Pri upisu je potrebno priložiti preslike rodnog lista, zdravstvene iskaznice i kartona cijepljenja djeteta te liječničko uvjerenje, a za roditelje dokaze radi utvrđivanja prioritete, te kopije osobnih iskaznica.
Za djecu koja već pohađaju vrtić, potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja. Prijave će se primati do 08. svibnja, radnim danom od 09,00 do 12,00 sati te utorkom od 14,00 do 18,00 sati, u vrtiću Maslačak na štaliji, u Ulici Kneza Branimira 14.

POčEO PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE šKOLE

Počeli su i predupisi u škole na području Sinja. U osnovnim školama Ivana Lovrića i Fra Pavla Vučkovića predupis djece vrši se do 30. travnja svakim radnim danom od 8 do 14 sati, dok će se predupisi u osnovnoj školi Marka Marulića vršiti do 02 svibnja od 8 do 12 sati. Na predupis potrebno je donijeti domovnicu i rodni list djeteta.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je britanska komedija Mr. Bean na praznicima. Bean je na tipičnom prazniku - uništava imovinu, razdvaja obitelji i krši zakone. Upozorenje Francuzima: prolazi kroz cijelu zemlju i kreće u Cannes
U glavnoj ulozi Rowan Atkinson. Film se prikazuje u dva termina, u 19,00 i u 20,30 sati.

SPORT

Sinoć su košarkaši Alkara u posljednjem susretu ove sezone A1 košarkaške lige u skupini za ostanak pobijedili Dubrovnik rezultatom 99:91 i tako na kraju osvojili prvo mjesto u ovoj skupini što ukupno znači kako su 9 ti u cijeloj A1 ligi.
Kod Alkara najefikasniji bio je Jospi Blajić sa 18 koševa, a po 17 su postigli Mirko Modrić i Ante Bilobrk. Kod gostiju najbolji je bio Radić sa 18 koševa.

Sutra se igraju susreti 3. HNL Jug sa početkom u 16 sati na Gradskom stadionu igraju Junak i Primorac iz Biograda.

Galopski klub Vreba obavijestio je kako se promijenio termin prvih ovosezonskih galopskih utrka na gradskom hipodromu u Sinju. Umjesto nedjelje 29. travanja termin je pomaknut za jedan dan tako da će se trke održati u subotu 28. travnja.