Četvrtak, 17.03.2011.

Poziv Grada Sinja

Grad Sinj poziva vlasnike i posjednike obiteljskih kuća i višestambenih objekata koji nemaju kućni broj ili im je rješenjem katastra dodijeljen novi kućni broj, na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja Sinj, Glavice, Brnaze, Turjaci, Radošić, Lučane, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Bajagić, Obrovac Sinjski, Zelovo, Gljev.
Pločice se, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu podići svakim radnim danom, počevši od 10. ožujka 2011. godine u vremenu od 09 – 11 sati te od 12-15 sati, na adresi Dragašev prolaz 10 (zgrada gradske uprave) u Gradskoj vijećnici.
Pozivajući Vas na preuzimanje oznaka zgrade, ujedno Vas izvješćujemo da od 01. siječnja. 2011. god. svaka zgrada mora biti označena, zbog predstojećeg popisa stanovništva, uručenja pošte, mirovina, kao i izrade osobnih dokumenata jer se ukidaju adrese sa bb i 00, dok vlasnici i posjednici koji ne budu imali kućni broj mogu biti novčano kažnjeni.
Zamjenik gradonačelnika
Zoran Vujanović, dipl.iur
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rodilište ipak u sastavu KBC Split

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije, na čelu sa zamjenikom župana Lukom Brčićem, koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća županijskog Doma zdravlja, sastalo se u utorak, 15. ožujka, s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Antom Zvonimirom Golemom.
Između ostaloga, na sastanku je potvrđen stav kako se djelatnost rodilišta pri županijskom Domu zdravlja u Sinju, Makarskoj i Imotskom može odvijati isključivo u sustavu KBC-a Split. Na taj način omogućit će se financiranje rodilišta iz Državnog proračuna, kako kadrova tako i opreme te uređenja, u svezi kojeg je u tijeku natječajni postupak. Ovu informaciju potvrdio nam je dožupan Luka Brčić koji je izrazio nadu da će rodilište u Sinju biti otvoreno do ovogodišnje Alke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izabrana vodstva MO u općini Otok

Sinoć su održane konstituirajuće sjednice Mjesnih odbora u Gali, Udovičićima i Rudi.
Novi – stari predsjednik MO Gala je Marko Mravak, s liste HDZ-a. Za predsjednika MO Udovičići izabran je Mate Bečko (HDZ), dok će dužnost predsjednika MO Ruda u sljedeće četiri godine obnašati Mate Botica (HDZ).

Danas u 12 sati održana je i konstituirajuća sjednica MO Otok, u čije su vijeće izabrana 3 člana HDZ-a, 3 člana Nezavisne liste i 1 član HDS-a. Za predsjednike su predloženi Josipa Đula s liste HDZ-a i Ante Norac sa Nezavisne liste. Član HDS-a potporu je dao Anti Norcu, pa je on sa 4 glasa ZA izabran za novog predsjednika MO Otok. Dužnost potpredsjednika obnašat će Ante Katić (HDS).
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Mala škola' u Otoku

Dječji vrtić Žabica Otok vrši upis u program Male škole, za djecu koja će od iduće školske godine pohađati 1. razred osnovne škole, a koja nisu uključena u redovni program vrtića. Upisi se vrše do 28. ožujka, u prostorijama vrtića, radnim danima od 7 do 15 sati. Roditelji su na upis obavezni ponijeti rodni list, domovnicu i OIB djeteta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javna tribina SDP-a - Gordan Maras

'Aktualna gospodarska situacija u Republici Hrvatskoj' naziv je javne tribine koja će se održati danas, s početkom u 18 sati, u Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima. Gost tribine je saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras. Tribina se održava u organizaciji GO SDP Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HC odustale od istočne obilaznice

Jučer je na web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, objavljeno Rješenje kojim se obustavlja postupak procjene utjecaja na okoliš zahvata: 'Istočna obilaznica grada Sinja'. Rješenje je doneseno 11. ožujka 2011. na temelju podneska kojim je nositelj zahvata, 3. ožujka 2011. odustao od daljnje provedbe postupka procjene utjecaja zahvata na okoliš. Konkretno – Hrvatske ceste odustale su od izgradnje 'Istočne obilaznice grada Sinja'!
Opširnije... 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Matijašević novi trener Hrvaca


Damir Matijašević je postao novi trener trećeligaša Hrvaca. Naime, zbog niza loših rezultata predsjednik kluba Stipe Doljanin je sa trenerske dužnosti razdužio Robertina Ugrina, te imenovao Matijaševića koji je sa županijskim prvoligašem Tekstilcem lovio prvo mjesto. Matijašević je karijeru započeo u OSK-u iz Otoka, zatim je vodio Primorac 1929, a zadnju sezonu Tekstilac. Poznat je u radu sa mlađim igračima gdje bilježi odlične rezultate. "Teško je bilo napustiti Tekstilac i te krasne momke, jer sam se borio za prvo mjesto. Sa Hrvacama želim osigurati opstanak u 3. HNL-jug, i vratiti ih tamo gdje im je i mjesto. Izazov je to koji nisam želio propustiti" zaključio je Matijašević.
Piše: Petar Norac Kevo  SD

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a vrlo gusta magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić.
Zbog jaka vjetra vozačima u Dalmaciji i Lici savjetujemo pozorniju vožnju. Posebice skrećemo pozornost na dionicu autoceste A 1, između čvorova Prgomet i Bisko.

Duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), kao i na većini cesta u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.
Na autocesti A 1:
- kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h,
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK