Utorak, 17.03.2009.

3. Mosor Grebbening iliti kako ukrotiti grebbenDragi trekeri i trekerice i svi vi koji se to tek spremate postati, bliži se drugo kolo treking lige i prilika da se opet družimo na dalmatinskom kršu. Grebbening je uvijek Grebbening ali svake godine se trudimo ponuditi vam nešto novo i drugačije pa će tako biti i ove godine.
Prije općih informacija imamo nekoliko važnih novosti. Kao što već znate ove godine Grebbbening nije posljednji nego prvi vikend u travnju. Utrku smo premjestili ranije zbog cijelog niza razloga. Rano proljeće je predivno na Mosoru i na grebenu neće biti prevruće ako bude sunčano. Zima je bila hladna i dugačka i na sjevernoj strani Mosora ima još tragova snijega tako da se ove godine ne morate bojati ni zmija kojima je još prehladno da se počnu sunčati. Ranijim datumom izbjegli smo i moto party koji nam je oduzimao dosta kvalitetnih smještajnih kapaciteta i nije dao spavati nekim natjecateljima. Toga ove godine nema pa ćete spavati dugo i mirno :) Ispričavamo se rijetkima koji su bili oduševljeni tom bukom :)
A sada redom info:
...

SPORT

Alkar-Kvarner 78:52

OBAVIJEST IZ DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK"

Iz dječjeg vrtića "Bili cvitak" obavijestili su da će se roditeljski sastanci za roditelje djece školskih obveznika koja će pođahati program Predškole održati sutra, 18. ožujka, u 12.30 sati u osnovnoj školi u čitluku, u 11.30 sati u školi u Karakašici, također sutra u 13 sati roditeljski sastanak biti će u osnovnoj školi na Hanu. U četvrtak će sastanak biti na Radošiću u 12.30 sati, a u školi u Turjacima od 13 sati.

OBAVIJEST

županija Splitsko-dalmatinska objavila je javni poziv gradovima i općinama za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa etno-eko sela. Programom se odobravaju sredstva za poticanje obnove raseljenih i zapuštenih sela u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u cilju stvaranja etno-eko sela i obogaćivanja turističke ponude. Javni poziv je otvoren do 9. travnja.

SINJSKI SDP I HSU DANAS POTPISUJU KOALICIJSKI SPORAZUM

Predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić i predsjednik HSU-a Ante Sesardić danas će potpisati koalicijski sporazum. HSU je tražio mjesto predsjednika Gradskog vijeća i još dva vijećnićka mjesta, dok će kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnike biti iz redova SDP-a.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMUGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u srijedu, 18. ožujka, u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu. Ovo je peta ovogodišnja akcija u organizaciji sinjskog Crvenog križa, a prva u Dicmu.

"DAN NARCISA"

Klub žena liječenih na dojci Sinj, u subotu, 21. ožujka provest će akciju "Dan narcisa" u sklopu nacionalne udruge Europa Donna Hrvatske. Svrha akcije je prodajom cvijeća prikupiti sredstva potrebna za borbu protiv raka dojke.

Forum žena SDP-a također se pridružio akciji dan narcisa. Donirano cvijeće prodavati će u subotu-rekla nam je predsjednica Foruma Dijana Breko.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas je američki akcijsko-fantastični triler Underworld. U glavnoj ulozi igra Michael Sheen. Početak je u 20,00 sati.