Ponedjeljak, 17.03.2008.

ODRžANE IZBORNE SKUPšTINE GRADSKIH I OPćINSKIH ORGANIZACIJA HDZ-a

Proteklog vikenda održane su redovite izborne skupštine Gradskih i Općinskih organizacija HDZ-a. U petak je održana sinjska izborna skupština, a za predsjednika je izabran dr.Stipe Jukić, a delegat na 12. Općem saboru bit će Ivan Mijić. U subotu su održane izborne skupštine u Trilju i Dicmu. Na čelu triljskog HDZ-a i dalje će biti Jozo Sarač, a triljski delegat na općem saboru stranke bit će Petar Maroš. Dicmanjski hadezeovci povjerenje su ponovno dali Zdravku Grčiću, a na saboru stranke predstavljat će ih Tonko Gabrilo. Na izbornim skupštinama izabrani su i novi članovi gradskih i općinskih odbora, članovi nadzornih odbora te predstavnici u županijskoj stranačkoj skupštini. Ranije je održana Vrlička izborna skupština na kojoj je za predsjednika izabran Ivan čorić koji je i delegat na općem saboru stranke. Općinske izborne skupštine u Otoku i Hrvacama održat će se do 29.ožujka.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJASjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja održati će se sutra, 18. ožujka, u Gradskoj vijećnici u 14 sati. Gradsko poglavarstvo razmatrat će dvije točke i to zahtjev «Vodovoda i čistoće» Sinj za pribavljanje prethodne suglasnosti za promjenu cijene vode i skupljanje, odvoza i deponiranja komunalnog otpada te zahtjeve za rad prodavaonica državnim blagdanom.

OBAVIJEST

Udruga "Dalmatinski potrošač" iz Splita sutra, 18. ožujka, u sinjskoj Gradskoj vijećnici u 11 sati organizira predavanje na temu "zaštita potrošača komunalnih usluga". Predavači će biti Nenad Kurtović predsjednik saveza potrošača rh , predsjednik udruge iz splita željko Kružićević te Ante Tičić isavjetnik za komunalnu problematiku.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za srijedu je sazvana 26. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja za koju je presložen dnevni red od 10 točaka. Prijedlog Programa javnih potreba u športu i kulturi za 2008. godinu, Prijedlog Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture grada, Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture kao i Prijedlog Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području gospodarske zone Kukuzovac Sinj samo su neke od zanimljih točaka o kojima će raspravljati gradski vijećnici. Sjednica počinje u 11 sati.

"VELIKI TJEDAN"

Počeo je Veliki ili sveti tjedan u kojem katolički vjernici slave najveće tajne kršćanstva: Isusovu muku, smrt, pokop i uskrsnuće. U crkvi Gospe sinjske od jutros je počela i sveta ispovjed. Danas, sutra i u srijedu ispovijed je od 6 i 30 do 12 te u poslijepodnevnim satima od 18 do 18 i 30, dok će ispovijed za mlade biti na Veliku srijedu od 18 do 20 sati.

OBAVIJEST

Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji sa gradovima Triljem i Sinjem te općinama Hrvace, Otok i Dicmo organiziraju podjelu paketa za Uskrs osobama koji primaju socijalnu pomoć. Podjela socijalnih paketa u Sinju će biti u četvrtak 20. ožujka s početkom u 10 sati, također će se paketi dijeliti i u petak od 7 i 30 do 10 sati.

U gradu Trilju podjela socijalnih paketa je u četvrtak u prostorijama Grada tijekom jutra, dok će općine Hrvace, Dicmo i Otok socijalne paketa dostavljati direktno na adrese korisnika.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Dicma u suradnji sa sinjskim Crvenim križem u četvrtak organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati u tamošnjoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve dicmanjane da pristupe ovoj humanoj akciji te daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

KINO DANAS

Gradskom kinu još samo večeras u 19,30 sati prikazuje se film "Ljubav u doba kolere". Film je priča o bezvremenskoj ljubavi koja se ne povlači pred bilo kakvim preprekama i čeka da se ostvari. Snimljen je po istoimenom romanu Gabrijela Garcije Marqueza.

SPORT

U posljednjem kolu redovitog dijela A1 košarkaške lige, Alkar je u subotu pobjedio Dubravu 79-78. Sinjani će u nastavku natjecanja igrati u skupini za ostanak. Prvi susret je na rasporedu sutra kada se u Dubrovniku sastaju Dubrovnik i Alkar. Početak je u 19 sati.
...