Petak, 17.03.2006.

PRIOPćENJE DIREKTORA GZK VELIBORA MILOšEVIćA

Direktor Gospodarske zone Kukuzovac Velibor Milošević oglasio se priopćenjem za medije povodom nedavnog istupa dopredsjednika sinjskog HDZ-a Ivana Mijića i teksta u tisku Slobodna Dalmacija od 13. ožujka kojeg potpisuje Toni Paštar koji su po njemu plod neinformiranosti i obiluju neistinama.
Milošević ističe kako na projektu Gospodarske zone Kukozovac u posljednjih 6 mjeseci intenzivno radi kompletan stručni tim ljudi, koji su već odradili značajan posao, na imovinsko-pravnim financijsko-tehničkim poslovima. Paralelno s tim u izradi je Studija zaštite okoliša i idejnih projekata što je podloga za ishođenje potrebitih dozvola.
...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Danas gradski vijećnici odrđuju 8 sjednicu. Nakon aktualnog sata rapravljat će se o četiri točke dnevnog reda.
Ova sjednica će ostati upamćena po usvajanju novog Prostornog plana koji je u proteklo vrijeme doživio nekoliko javnih rasprava i prijedloga. Nakon što je konačni Prijedlog plana išao na suglasnost u Ured državne uprave sada nema više zapreka za njegovo konačno usvajanje.

Dodajmo kako je i statut Grada Sinja doživio neke promjene poradi usklađivanja sa zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi te je i on kao izmjenjen stavljen vijećnicima na glasovanje

Reakcije sumještana Turjaka i Brnaza posebno je izazvala točka na kojoj će se donijeti odluka o potpisivanju ugovora s Fondom za zaštitu okoliša o korištenju sredstava za program sanacije otpada na Mojanci.
Mještani traže odgodu i dodatnu raspravu po ovoj odluci. Predsjednik vijeća Miše Varenina koji razumije zabrinutost mještana spomenutih naselja ističe kako se daju paušalne izjave po pitanju početka sanacije Kukuzovca.
...

SVEčANOST U SREDIšTU PETAR BERISLAVIć U SINJU

Nešto prije deset sati u nastavnom središtu Petar Berislavić u Sinju krenula svečanost obilježavanja Dana vojne kapelanije Svetog Josipa. Zapovjednik središta pukovnik Stjepan Nižić dodjeljuje zahvalnice zaslužnima, umirovljenim časnicima. Uz prisutne predstavnike crkve, medija i drugih gostiju svečanosti nazoči i general Josip Stojković.

PREDSTAVLJANJE FOTO-MONOGRAFIJE SKUPINE AUTORA U HOTELU ALKAR

Večeras u hotelu Alkar od 19 sati bit će predstavljanje foto monografije skupine autora doktora Ivana čizmića i Vlade šakića te profesora Marina Sopte. Domaćin i organizator je sinjski ogranak Matice Hrvatske ističe predsjednik Fra Mirko Marić, a uz autore, fotomonografiju naziva "Iseljena Hrvatska" predstavit će i Fra Frano Bilokapić

IZLOžBA AKADEMSKE KIPARICE SANDRE NEJAšMIć

U galeriji Galiotović večeras se postavlja samostalna izložba akademske kiparice Sandre Nejašmić. Kiparica Nejašmić predstavit će se temom raspela. Otvaranje izložbe najavljeno je u 18,30.

SPORT

Košarkaši Alkara sinoć kao domaćini pred petstotinjak vjernih navijača nisu uspjeli pobijedliti ekipu Maksimira iz Zagreba. Gosti su bili bolji za jedan koš i to u posljednjoj sekundi susreta. Alkar je tako prekinuo pobjednički niz utakmica te ga očekuje nastavak u Ligi za ostanak.

VRIJEME

Jutro osvanulo oblačno i kišovito. U Sinju je bilo u 7 sati 5 stupnjeva Celzijevih. I tijekom dana pretežito oblačno.