Srijeda, 17.02.2021.

Sjećanje na Marka Veselicu


Prošle su četiri godine  otkako nas je  napustio  istinski hrvatski velikan domoljub dr. Marko Veselica, ekonomist i političar, bivši čelnik HDS-a i HKDU-a, istaknuti hrvatski proljećar.

Marko Veselica rođen je 9. siječnja 1936. u Glavicama. Gimnaziju je završio u Sinju, a ekonomiju je diplomirao i doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu. Godine 1967. postao je docent na Ekonomskom fakultetu. U dugoj hrvatskoj povijesti bilo je onih velikana čija će imena zauvijek ostati zapisana u svim knjigama i sjećanjima hrvatskog naroda. Ono što je sigurno, na samom vrhu tog popisa bit će među ostalima i ime Marka Veselice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Studenti i učenici još uvijek čekaju isplatu stipendija

 

Isplata gradskih stipendija srednjoškolcima i osnovnoškolcima s područja Grada Sinja trebala bi početi krajem ovoga, odnosno početkom idućega mjeseca.

Iako smo prije nekoliko dana najavili kako bi isplata stipendija trebala početi nakon 15. veljače, to se nije dogodilo. Kako saznajemo u Gradu Sinju, isplata stipendije počet će za 10-ak dana, a prema najavama dijelit će istodobno, i studentima i srednjoškolcima.

Podsjetimo, u akademskoj godini 2020./2021. Grad Sinj odobrio je ukupno 382 studentske stipendije, no s obzirom da je dio studenata dobio državnu stipendiju odustao je od gradske. Tako će ove godine Grad Sinj stipendirati 58 ‘brucoša’ i 245 studenata ostalih godina studija.

Osim studentskih, Grad Sinj isplatit će i 50 stipendija srednjoškolcima lošijeg imovinskog statusa.

Studentske stipendije iznose 700 kuna, a srednjoškolske 300 kuna mjesečno.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Branimir Norac: Natjecanje Papandopulo bilo je moj fokus, centar mojih misli par mjeseci


Sinjski glazbenik Branimir Norac, koji je na 9. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, u kategoriji klarinet osvojio 3. mjesto, napisao je osvrt na svoj nastup. Poslao nam je i snimku njegove vlastite kompozicije, čije je snimanje dobio kao nagradu za dio natjecanja zvan Virtualni uzmah, koji je bio baziran na internetskom glasovanju publike i za koju je osvojio prvu nagradu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija u prometu ‘Faktori rizika’


Sutra, 18. veljače 2021. od 9 do 14 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu ‘Faktori rizika’ u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu.

Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i zaštitne kacige na motociklima, te nepropisne uporaba mobitela tijekom upravljanja vozilom.

‘Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR