Četvrtak, 17.02.2011.

Uskrsni turnir “Split 2011.”

Uskoro u Splitu kreće veliki Uskrsni boćarski turnir u igri parova ( 2+1 ) ”Split 2011.”. Turnir će se odigravati na boćalištima ŠC Gripe. Sve one ekipe koje su zainteresirane za nastup mogu se prijaviti do 22. veljače kod tajnika boćarskog saveza Zvonka Rančića na broj 098 928 04 91. Izvlačenje parova je također 22. veljače, i to u 18,30 sati. Uplata po ekipi iznosi 200 kuna, jer je turnir novčanog nagradnog karaktera. Početak turnira je 27. veljače. Službeni sudac turnira je Ivan Balić Baka, a voditelj Zvonko Rančić.
Piše: Petar Norac Kevo  SN

Obljetnica GO HDZ Vrlika

Hrvatska demokratska zajednica Gradski odbor Vrlika obilježava 21. obljetnicu djelovanja. Svečanost će se održati sutra, 18. veljače, u Gradskom kinu Vrlika, uz nazočnost zamjenika predsjednice stranke, ministra zdravstva Darka Milinovića i člana predsjedništva stranke Ante Kulušića. Gradonačelnik Vrlike Ivan Čorić, predsjednik GO HDZ Vrlika, uzvanike će primiti u 16 sati. Polaganje vijenaca na središnji križ za sve poginule hrvatske branitelje i članove stranke bit će u 17,30 sati. Svečana sjednica povodom 21. obljetnice djelovanja HDZ-a Vrlike počet će u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pomozimo Lucijanu

UTIS - Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizirala je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom dječaku Lucijanu Ćosiću, kojem je zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti preporučena operacija u 'Achau' Njemačkoj klinici za ortopediju. Akciji prikupljanja pomoći priključilo se i Sinjsko pučko kazalište koje će održati predstavu 'Romeo i Julija', u petak 18. veljače, a cjelokupan iznos od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Lucijana Ćosića. Danas na sinjskoj pijaci uz pomoć volontera Udruge 'Srma' prodavat će se ulaznice za predstavu, a građani će moći darovati i dobrovoljne priloge. Iz UTIS-a navode kako je ovo početak akcija koje će se provoditi kako bi se prikupila novčana sredstva za Lucijanovu operaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zaključak o stipendijama

Po pristiglim i obrađenim zahtjevima od strane Povjerenstva za dodjelu novčanih potpora za studente i učenike srednjih škola sa područja grada Trilja za školsku godinu 2010/2011. odobravam dodjelu novčanih potpora za školovanje slijedećim korisnicima...
IZVOR: GRAD TRILJ

Dr. Dodig u Sinju - Tribina HDS-a

'Pojedinac u suvremenom društvu – Hrvatska društvena zbilja' tema je javne tribine koju će u Sinju održati Hrvatska demokršćanska stranka (HDS). Predavač je prof. dr. sc. Goran Dodig, predsjednik HDS-a.
Tribina će se održati u hotelu Alkar sutra, 18. veljače, s početkom u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ispit za ribiče

Uprava ŠRD 'Cetina' Sinj poziva ljubitelje prirode i športskog ribolova na polaganje ribičkog ispita. Ispit će se održati u OŠ 'Fra Pavla Vučkovića' u petak 18. veljače s početkom u 19 sati. Položeni ispit, odnosno pripadajuće uvjerenje je preduvjet za dobivanje ribičke dozvole. Zainteresirani za polaganje mogu se prijaviti u trgovinama športske i ribolovne opreme 'Pastrva' i 'Gepard' u Sinju. Cijena polaganja ribičkog ispita iznosi 150 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Termin' u kinu

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazivat će se američka komedija 'Termin', u kojoj glavne uloge igraju Robert Downey Jr. i Zach Galifianakis. Film će na repertoaru sinjskog kina biti ponovno u subotu, nedjelju i ponedjeljak, u istom terminu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Dana  16.02.2011.godine  u mjestu Turjaci, obavljen je očevid požara koji je izbio dana 09.02.2011. godine  kamenoj kući-staji. Uzrok požara je otvoreni plamen ili žar, a uslijed požara došlo je do urušavanja krovišta. Počinjena je veća materijalna šteta.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste A 1, između Bosiljeva i tunela Mala.
Savjetujemo vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te na put ne kreću bez zimske opreme.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK