Srijeda, 17.02.2010.

Obavijest

Od jučer, 16. veljače, je za sav promet zatvorena  županijska cesta Grab Krivodol. Kako doznajemo iz sinjske Nadcestarije na dionici od 4 kilometra  vrše se radovi kompletne rekonstrukcije ceste. Postavljena je vertikalna signalizacja, a obilazni pravac za vozila je Velić-Krivodol–Grab

Čista srijeda–pepelnica

Danas, 17. veljače, je čista srijeda–pepelnica, kojom započinje korizmeno vrijeme. Zapovjedni je post i nemrs. U Svetištu Gospe Sinjske večernja sveta misa služit će se u 18,00 sati, a u okolnim crkvana sinjske župe u 16,00 sati. Tijekom svake mise je obred pepeljavanja.

U Dugopolju otvoren Centar za prikupljanje, obnavljanje i oporabu tvari koje oštećuju ozonski sloj

U Dugopolju je otvoren Centar za prikupljanje, obnavljanje i oporabu tvari koje oštećuju ozonski sloj, tzv. kontroliranih tvari i zamjenskih tvari. Uz sve potrebne dozvole  Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva otvorila ga je tvrtka Frigomotors. To je, nakon zagrebačkog, drugi od tri centra koja se planiraju uspostaviti  u Hrvatskoj. Centar za prikupljanje, obnavljanje i oporabu tvari dužan je preuzeti prikupljene tvari od servisera rashladnih i klimatizacijskih uređaja u odgovarajućim spremnicima bez naknade, koje se mogu  privremeno skladištiti najduže godinu dana nakon čega se moraju trajno zbrinuti spaljivanjem.

Gradski vijećnik Miro Bulj dobio je pismo namjere od splitske udruge Klub trudnica "Beba Eva“

Gradski vijećnik Miro Bulj dobio je pismo namjere od splitske udruge Klub trudnica „Beba Eva“. Predsjednica udruge Bosiljka Bulović istaknula je kako je ovaj splitski Klub trudnica od svog osnutka 2003. godine uspostavio kontakt sa sinjskim rodilištem, te ta suradnja traje i danas. Klub svojim članicama savjetuje porod u Sinju zbog prirodnog načina porođaja, ali i drugih prednosti, između ostalog smještaja rodilišta, mikroklime i ekološke čistoće, što je izuzetno bitno kod boravka trudnica u pretporođajnom, porođajnom i postporođajnom razdoblju, kaže Bulović. Klub trudnica Beba Eva smatra da Grad Sinj i mjesta Cetinske krajine zaslužuju rodilište radi održavanja pronatalitetne politike, poboljšanja boravka trudnica u rodilištu, mogućnosti dolaska i blizine članova obitelji te optimiziranog, a ne pretrpanog kapaciteta kako bi svaka trudnica i svaki porod imali potpunu pažnju i koncentriranost pripadajućeg osoblja. Bulović kaže kako je Klub voljan okupiti stručne timove za edukaciju  trudnica i stvaranje što boljih uvjeta za prirodan porod u Sinju, kao i za stvaranje jedinstvene promotivne kampanje rodilišta, zatim koristiti potpore ministarstva i zaklada u Hrvatskoj, ispitati mogućnosti korištenja sredstava europskih i svjetskih fondova te raditi na dobrobiti trudnica i njihove nerođene djece, kao i rodilja i novorođenčadi.

Sport

Danas, 17. veljače, na igralištu u Glavicama odigrana je prijateljska nogometna utakmica. Glavice-Hajduk 1:6.

Najavljena utakmica između OSK-a i čakovačkog prvoligaša Međimurja je odgođena, pa će se u 17,00 sati u Dugopolju sastati Hrvace i Međimurje.

Stanje na cestama

Na glavnim cestama u zemlji promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja.
Kolnici su mjestimice mokri, ili vlažni, i skliski u većem dijelu zemlje. Kiša usporava promet u Istri, na sjevernom Jadranu, Dalmaciji i Lici. U Gorskom kotaru mjestimice ima sumaglice, upozoravamop na oprez zbog magle od čvora Delnice do čvora Bosiljevo.

Zbog odrona na jadranskoj magistrali (D8) kod Brela promet teče jednim trakom, propuštanjem vozila naizmjence.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ...