Subota, 17.02.2007.

KRONIKA 92

Sinoć u 21 sat u Udovičićima 22 godišnji mještanin iz još uvijek neutvrđenih razloga bacio je gospodarski eksploziv te je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozlijede. Nakon što je jutros pušten iz splitskog KBC-a gdje je sinoć bio na promatranju nad njim će se provesti krim obrada.

"DANI KRNJEVALA"

Danas je posljednja subota prije pokladnog utorka pa
će se u mnogim naseljima Sinja i Cetinskog kraja
održati maškarane povorke i maskenbali. U obilazak
svojih i susjednih naselja jutros će poći Rudske,
Otočke, Obrovačke i Karakašičke maškare.

Novoosnovana udruga građana ćosinog potoka danas u Sinju organizira Maskenbal. Okupljanje maškara najavljeno je za 16,00 sati na mostu, spaljivanje krnje biti će u 17 i 30 .

U organizaciji Krnjevalske udruge Donjeg Karapelja, danas će se održati jubilarni 10. Glavički krnjeval. Okupljanje maškara je kod «Puljinog dućana». Suđenje i spaljivanje krnje bit će oko 16,30 a maskenbal počinje u 20,00 sati.

I u Brnazama se sutra održava tradicionalni 7. Brnaški krnjeval. Okupljanje je na Ivkovića gumnu, a povorka polazi u 13,00 sati. I ove godine krnjevalu će se presuditi kod Runjuše, a nakon spaljivanja u Domu mladih organiziran je i ples pod maskama.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Planinarsko društvo Svilaja pripremilo je izložbu «Planinarska fotografija», na temu planinarstva, alpinizma, speleologije i planinske flore i faune. Izložba je postavljena u izložbenom prostoru kuće Tripalo. Izložba će biti otvorena do 20 veljače u terminima od 11 do 13 te od 18 do 20 sati.

KINO DANAS

Film redatelja Mela Gibsona «Apokalipto» koji govori o nestanku civilizacije Maja, prikazuje se i večeras u sinjskom kinu. Početak je u 20,00 sati.

SPORT

Najznačajniji susret drugog kola županijskog nogometnog kupa igra se danas na Gradskom stadionu u Sinju između Junaka i Hrvaca. Početak je u 15,00 sati.
U istom natjecanju Otočki OSK sutra u 15,00 sati igra u Prološcu protiv Mladosti.

U nedjelju će se u Sinju igrati malonogometne utakmice prvog kola kupa lige Ivan Akrap, a u Trilju susreti prve i druge malonogometne lige.

Nakon dvotjedne stanke nastavlja se prvoligaško košarkaško natjecanje. Večeras u 19,30 u Sinjskoj športskoj dvorani Alkar dočekuje košarkaše Osijeka.

U natjecanju A2 lige s početkom u 20 sati i 30 minuta u Zadru se sastaju domaća Voštarnica i Triljska Cetina.

U sinjskoj dvorani danas se igra posljednje 11. kolo kadetske rukometne lige Hrvatske. Prvi susret počinje u 9,00 sati, a igrat će rukometaši Splita, Kaštela, Cetine i Sinja. Završnica državnog prvenstva za ovu kategoriju natjecanja bit će u Sinju od 22. do 25. ožujka ove godine.