Petak, 17.02.2006.

NATJECANJE UčENIKA U CETINSKOM KRAJU

Nastavlja se natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja u dvije škole u Trilju i Fra Pavla Vučkovića u Sinju. Radi se o zemljopisu i kemiji iz kojih će najbolje rangirani učenici osigurati odlazak na županijsko natjecanje.
Slična natjecanja za spomenutu selekciju odrađena su iz fizike i matematike u školi Ivana Lovrića i Kamešnica u Otoku.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj večeras održava tradicionalni Krnjeval fest. Već od 20 sati zabavljaju vas na pokladni način pjevači amateri. Karte su potpuno rasprodane a iz Udruge pripremaju mnoga iznenadjenja.

U nedjelju je dječji maskembal u Domu mladih koji već tradicionalno organizira sinjska Krnjevalska udruga.Uz priređeni program nastupit će i djeca s Dječjeg krnjeval festa, a zapalit će se i dječji krnje.

Od pokladnih svečanosti izdvajamo i sutrašnje mačkare u Bajagiću s popularnim didama i babama, nevjestama i barjaktarom odnosno Rondarima. Okupljanje je u 8 sati kod Jurele, a mačkare će posjetiti Obrovac i još neka mjesa.

I u Krušvaru su pokladne svečanosti. Krušvarske odnosno Dicmanjske mačkare takodjer sutra po svojoj dugogodišnjoj tradiciji održavaju krnjevalsku povorku te pozivaju zainteresirane da im se pridruže

JAVNA TRIBINA U GALERIJI GALIOTOVIć

Večeras je u Galeriji Galiotović javna tribina s temom "Prava umirovljenika na povrat umirovljeničkog duga". Na njoj će govoriti zastupnici Hrvatskog sabora Davorko Vidović i Nenad Stazić.
Ističu da će se onima koji nisu dobili Obavijest o izračunu svote obeštećenja dijelit pripremljeni obrasci Zahtjeva za donošenje rješenja o izračunu beštećenja. Dodajmo kako se tribina održava u organizaciji Foruma seniora SDP-a Hrvatske.

VRIJEME

Oblačno je i kišno vrijeme u Cetinskom kraju. Temperatura iznosi 8 stupnjeva celzijevih. Slično vrijeme i u nastavku dana.