Četvrtak, 17.02.2005.

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU OD EPIDEMIJSKOG MENINGITISA

Građane Cetinskog kraja jutros je potresla vijest o smrti 18 mjesečne djevojčice Marije Perković koja je jučer preminula u Splitskoj kliničkoj bolnici na Križinama od zaraznog epidemijskog meningitisa.
Preventivna pomoć je jučer nakon postavljene sumnje na meningokoknu bolest odmah započela kemoprofilaksom na primarnim kontaktima odnosno obitelji preminule djevojčice. Danas se krenulo sa u akciju prevencije na sekundarnim kontaktima odnosno drugima koji su bili u direktnom kontaktu sa djevojčicom.
Razloga za paniku nema jer dijete nije pohađalo vrtić ili neku drugu ustanovu u kojoj se okuplja veći broj djece.
U 17 sati na lokalnoj postaji Radio Sinj možete poslušati snimku konferenciju za novinare koja je održana u 12 sati u prostorijama Doma zdravlja, a bili su nazočni dr. Ivan Nasić, dr. Velinka Jukić. Dr. Anđela Rašković te dr. Jakov Kuljiš.

GODIšNJICA UHBDDR-a SINJ

Sinjski UHBDDR-a sutra obilježava pet godina postojanja. U Svetištu Gospe sinjske u 9 sati služena je sveta misa zadušnica za domovinu i poginule branitelje u Domovinskom ratu. Po završetku iste članovi udruge položite će vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima iz Cetinskog kraja.

PROGRAM PODIZANJA VIšEGODIšNJIH NASADA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva donijelo je operativni program o podizanju trajnih nasada. Cilj programa je kreditiranje dugogodišnjih nasada, vinograda, voćnjaka, maslinika i oživljavanje postojećih u svrhu povećanja kvalitete i konkurentnosti domaćih proizvođača te usklađivanje s evropskim pravilima proizvodnje.
Podnositelji zahtjeva za kredit mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge i obrtnici. Za sve detaljnije informacije zainteresirani se mogu obratiti podružnicama hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu u županijama.

VRIJEME

Za sutra meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnim oborinama, poslijepodne razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, dnevna između 5 i 10 stupnjeva.