Četvrtak, 17.01.2019.

U Galeriji Sikirica održan Museum Selfie Day


Jučer je u Galeriji Sikirica i u Muzeju Sinjske alke uspješno obilježena internacionalna manifestacija Museum Selfie Day.
Usprkos ‘zanovijetanju’ dijela stručne javnosti koja ovakve manifestacije često doživljava kao banalizaciju i napad na ‘pravu’ kulturu, i iz Galerije i iz Muzeja poručuju kako se radi o jedinstvenoj prilici koja spaja učenje i zabavu. Posjetitelji su mogli tako uživati u stručnom vodstvu i usput se izvrsno zabaviti okidajući sveprisutne ‘selfieje’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Još jedna uspješna godina sinjskog Crvenog križa


Sutra, 18. siječnja počinju ovogodišnje akcije dragovoljnog darivanja krvi. Tim povodom u programu Hit radija gostovao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Zorica.
Zorica se osvrnuo na prošlu 2018. godinu.
‘Prošle godine organizirali smo 28 akcija i prikupili ukupno 1.764 doza krvi, što je za 63 više nego 2017. godine kada je prikupljeno 1.699 doza. Uz redovite i planirane akcije imali smo jednu izvanrednu akciju koja je održana u vojarni 126. brigade HV-a, gdje je prikupljeno 85 doza krvi, i s ovom akcijom ukupno je prikupljeno 1.849 doza’, kazao je Zorica.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR