Utorak, 17.01.2017.

Hladnoća nanosi štete poljoprivrednim kulturama

U posljednje vrijeme Cetinski kraj bilježi velike temperaturne minuse.
Zanimalo nas je ima li ova hladnoća utjecaj na vegetaciju biljaka te smo za komentar zamolili mr. sc. Ivanu Župić, višu stručnu savjetnicu za biljno zdravstvo pri Poljoprivredno-savjetodavnoj službi Republike Hrvatske. Prema riječima mr. sc. Župić, hladnoća je poprilično utjecala na biljke, ali još se uvijek ne može reći koliko. Kad krene vegetacija po višegodišnjim trajnim nasadima će se moći primijetiti kolika je šteta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Aeroklub Sinj i ove godine vrši upis kandidata za padobransku obuku

Aeroklub Sinj i ove godine vrši upis kandidata za padobransku obuku.

Inicijalni sastanak sa kandidatima. održat će se 18.veljače u prostorijama kluba. Na sastanku će biti prezentirane sve bitne stvari koje polaznici trebaju znati.

Obkuka se sastoji od tri dijela. Teoretska nastava održat će se u učionici kluba. Zemaljska obuka i praktični skokovi provodit će se na aerodromu Sinj.

Mjesto i vrijeme inicijalnog sastanka:
- 18. veljače 2017. u 18:00 sati,
- Tripalov voćnjak 5A, Sinj (uredske prostorije AK Sinj - iza autobusnog kolodvora)

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranicama kluba:
www.facebook.com/aeroklubsinj

Video
: www.youtube.com/watch?v=TWnxRDOY2QE

 

Snijeg moguć još danas i sutra, a onda slijedi suho i prohladno vrijeme

Do kraja ovoga tjedna pratit će nas pravo zimsko vrijeme. Oborine, uglavnom u obliku snijega, možemo očekivati još danas i sutra, a nakon toga slijedi uglavnom suho i prohladno vrijeme.
Prema riječima Rade Popadića iz udruge Crometeo, snježne oborine danas su prisutne u većem dijelu srednje Dalmacije. Najviše snijega ima u Dugopolju, gdje se prima na tlu, a nakon četiri godine prve snježne pahulje danas poslijepodne dolepršale su i do Splita.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR