Petak, 17.01.2014.

U Sinju prikupljeno 55 doza krvi

U prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, koja je održana danas u Sinju, u prostorijam Crvenog križa, prikupljeno je 55 doza krvi. Zbog manjih zdravstvenih razloga 8 davatelja je odbijeno.
Današnju akciju organizirali su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelje krvi Sinj, a sljedeća će se održati u subotu, 25. siječnja u Trilju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ U SINJU I SPLITU‏

Udruga Srma iz Sinja i Dalmatinski odbor solidarnosti iz Splita provode partnerski projekt ''BESPLATNA PRAVNA POMOĆ U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI'' kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Do kraja prosinca 2014.g. dva pravnika u Sinju i Splitu će davati opće pravne informacije, pravne savjete, sastavljati podneske pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama, zatim zastupati u postupcima pred javnopravnim tijelima i davati pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješenju spora.
...

RUDA: Pčelinjak fra Frane Botice

Ovih dana slušamo u medijima kako pčelari upozoravaju da ovo vrijeme zbunjuje pčele i postoji opasnost da smanjenje broja pčela može utjecati i na ljudski život. Naime, ako pčele nestanu, nestat će i med koji ljudi koriste u prehrani. Međutim, pčele su važnije jer oprašuju mnoge biljne vrste koje su također važne za čovjeka. Ta povezanost pčela i ljudskog života izaziva zabrinutost. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM