Četvrtak, 17.01.2013.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s tvrtkom "Kuzmanić & Šimunović projekt“ d.o.o., Split


Nakon što je u mjesecu siječnju 2012. godine između Grada Sinja i tvrtke „Kuzmanić & Šimunović projekt“ d.o.o., Split zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 17. siječnja 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.

...

Potres u podnožju Svilaje

U 14 sati i 21 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom u podnožju planine Svilaje, oko 1 km južno od Potravlja, odnosno 30-ak km sjeverno od Splita.
Magnituda potresa iznosila je M=4.1 po Richteru i inteziteta u epicentru V-VI stupnjeva MCS ljestvice. Potres se osjetio na cijelom području Splitsko-dalmatinske županije.
U centru 112 izvijestili su kako nemaju dojava o eventualnim štetama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pravno savjetovalište Udruga Srma nastavlja s radom u četvrtak

Pravno savjetovalište Udruga Srma nastavlja s radom u četvrtak 17.1.
Diplomirana pravnica pruža besplatne savjete jednom tjedno i to četvrtkom od 9-11 sati u kući Tripalo ispod crkve u Sinju.
Pravo na besplatnu pravnu pomoć imaju građani koji od Ureda državne uprave u Sinju dobiju valjano rješenje o pravnoj pomoći. Građani isto mogu zatražiti u Uredu državne uprave u zgradi Općine, soba br. 16. kod gđe Nade Jelinčić. Uz predočenje rješenja Ureda državne uprave građani mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć i savjetovanje u Pravnom savjetovalištu Udruge Srma.
Poseban poziv upućuje se građanima koji su primili negativna rješenja ili rješenja o ovrsi za telekomunikacijske usluge da se odmah jave u pravno savjetovalište kako bi mogli ostvariti pomoć na vrijeme.
Informacije se mogu dobiti putem mobitela 098/261-478 i e-mailom: udruga.srma@st.t-com.hr.

Predavanja za poljoprivrednike

Poljoprivredna savjetodavna služba i u 2013. organizira zimska predavanja s ciljem informiranja i educiranja poljoprivrednih proizvođača o aktualnostima vezanim za poljoprivrednu proizvodnju.
RASPORED PREDAVANJA U SIJEČNJU
18.01.2013. (petak) u 10: 30, grad Trilj (gradska vijećnica) 24.01.2013. u 11 :00 (četvrtak),grad Sinj (gradska vijećnica)
31.01.2013. u 11:00 (četvrtak),grad Vrlika (gradska vijećnica)

Teme: Legalizacija objekata u poljoprivredi; Integrirana proizvodnja poljoprivrednih proizvoda; Ipard aktualnosti; Višestruka sukladnost- dobri poljoprivredni i okolišni uvjeti.

Tijekom mjeseca veljače i ožujka aktualne teme će se upotpuniti i stručnim predavanjima za proizvođače povrća, voća, grožđa te stočare.

Ured savjetodavne službe u Sinju nalazi se u ulici Stjepana Gunjače 12.

Poljoprivredni savjetnici: mr.sc. Ivana Župić, viša stručna savjetnica za biljno zdravstvo dipl.ing. Zvonko Balta,stručni savjetnik za stočarstvo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U kinu 'Sonja i bik'

U sinjskom kinu od danas do nedjelje, s početkom u 20 sati, prikazuje se hit-komedija Vlatke Vorkapić 'Sonja i bik'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR