Utorak, 17.01.2012.

Koliko zrači mobitel?

Predavanje "Koliko zrači mobitel?-Prirodna i tehnička zračenja i ljudsko zdravlje", održat će se  u četvrtak 19. siječnja 2012. u 19:00 sati u Sinju, dvorana Franjevačkog samostana, u organizaciji građanske udruge Cjelovit život.
Uzrokuje li zračenje mobitela tumor mozga? Je li zračenje opasnije za djecu više nego za odrasle? Postoji li veza zračenja mobitela i genskih oštećenja? Kako mobitel utječe na mušku plodnost?
Realne i realistične odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na temelju objektivnih znanstvenih istraživanja svjetskih stručnjaka i samoga predavača, a ne spekulacija mobitelskih tvrtki s jedne strane ili sveskeptika s druge strane.

BIT ĆE I VUCO: U petak večer studenata Cetinske krajine

ZAGREB / SINj – Večer Cetinske krajine u organizaciji udruge „Studenti Cetinske krajine“ održat će se u petak, 20. siječnja, u dobro poznatom klubu „Roko/Akademija“. Naše studente zabavljat će Siniša Vuco, a koncert počinje u 22 sata.
Važno je naglasiti kako će se prije ove Večeri održati i predstavljanje filma „Istinom do pobjede“ našeg Sinjanina Petra Malbaše u 20 sati u prostorijama kina „Forum“ na Savi. General Damir Krstičević za ovaj je film kazao kako je veliki doprinos dokumentiranju istine u Domovinskom ratu.
Dokumentarni film „Istinom do pobjede“ napravljen je u lipnju 2011., a autor u njem na temelju izvorne filmske građe donosi priču o hrvatskom vojniku te obrani i oslobađanju hrvatske države od 1991. do 1995. od jugo-srpske agresije.
Udruga Studenti Cetinske krajine osnovana je 22. listopada 2005. godine na inicijativu studenata Ante Miloša iz Brnaza, Ivana Bote iz Tijarice i Ivana Žole iz Košuta. Ciljevi Udruge su očuvanje i unaprijeđenje veza studenata iz Cetinske krajine s rodnim krajem te njegovanje i prezentacija kulturne i povijesne baštine Cetinskoga kraja, kao i ostvarenje boljeg standarda studenata na području smještaja i prehrane te okupljanje i druženje studenata u mjestu studiranja, te poticanje studenata da stečeno znanje ulože u brži i kvalitetniji razvoj svoga zavičaja.
Piše: Petar Kliškinić Klika
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

TEŠKA INDUSTRIJA-Koncerti u Splitu i SinjuNakon vrlo uspješnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, legendarna grupa Teška industrija uskoro opet svira u Dalmaciji! Bit će to prilika da ova legendarna rock grupa predvođena sjajnim glazbenicima i osebujnom, vrsnom pjevačicom Leom Mijatović publici predstavi aktualni album 'Bili smo raja'. Riječ je o albumu originalnih obrada hitova sarajevske pop-rock škole koji je oduševio publiku, a i kritiku. Nedavno su predstavili video spot za pjesmu 'A i ti me iznevjeri', njihov aktualni singl.

Tešku industriju ubrzo očekuju nastupi u Dalmaciji i to u petak 20.1. u Hemingway Baru u Splitu (VIII Mediteranskih igara 5). Pretprodaja ulaznica je u Hemingwayu, cijena ulaznica u pretprodaji je 20 kn, a na dan koncerta je 30 kn. Koncert pocinje u 23 sata.
Idućeg dana, u subotu 21.1. koncert će održati u Sinju u popularnom klubu Piccadilly (Glavička 31). Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan.

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog Sinj organizira prvu od 28 akcija darivanja krvi koje planira provesti tijekom ove godine na području Sinja, Trilja, Otoka, Hrvaca i Dicma. Akcija će se održati u petak, 20. siječnja, u prostorijama Društva u Sinju od 9 do 14 sati.
Ravnatelj Ante Omrčen nada se kako će odaziv davatelja biti velik, pogotovo jer su dolazak najavili i maturanti sinjskih srednjih škola.
Sinjski Crveni križ, u suradnji s Transfuzijskim odjelom KBC-a Split, prošle je godine u 27 akcija prikupio 1305 doza krvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR