Ponedjeljak, 17.01.2011.

Ramska ulica zatvara se za promet

Zbog nastavka radova izgradnje potpornog zida i mješovitog kanalizacijskog sustava, od sutra, 18. siječnja, do 3. veljače ove godine, za sav promet zatvara se Ramska ulica. Iz Odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja mole građane za strpljenje i razumijevanje, te da svoja vozila ne parkiraju u navedenoj ulici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni uvidSplitsko – dalmatinska županija, Upravi odjel za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša, oglasila je javnu raspravu o studiji o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja.

Javna rasprava trajat će 30 dana i to od 28. prosinca 2010. do 27. siječnja 2011. godine.

Javni uvid uz studiju o utjecaju na okoliš istočne obilaznice Grada Sinja može se izvršiti radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati u prostorijama Grada Sinja.

Javno izlaganje održat će se u petak 21. siječnja 2011. u 12 sati u prostorijama Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
Opširnije...

Kino danas

Danas u sinjskom kinu s početkom u 19.30 sati možete pogledati film: Dozvola za male Fockere / Meet the Parents: Little Fockers.

Kronika 192

Izgorjela staja sa sijenom
Jučer, 16.01.2011.g., oko 12,00 sati, u mjestu Hrvace, u požaru je izgorjela staja sa sijenom. Osnovano se sumnja da je 50-godišnjakinja spaljivala korov, prilikom čega se požar proširio na staju u vlasništvu 64-godišnjaka. Očevid je u tijeku.


 Požar na starim vozilima
Također jučer, 16.01.2011.g., oko 14,15 sati, u Dugopolju, izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 1ha suhe trave  i niskog raslinja, te dva vozila starije proizvodnje koja nisu u voznom stanju.  Ukupna šteta na vozilima iznosi oko 8500Kn. Očevid će se obaviti danas tijekom dana.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Lici, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji. Posebice na dionicama autocesta: A 1, od Zagreba do Karlovca, od tunela Mala Kapela do čvora Gospić i od Maslenice do Skradina, A 2 Zagreb-Macelj, između Jankomira i Krapine, te A 3 Bregana-Lipovac, između Bregane i Ivanić Grada, te na A 4 Zagreb-Goričan, od Brezničkog Huma do Zagreba. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK