Četvrtak, 17.01.2008.

KRONIKA 92

Oko 11 sati u ulici Domovinskog rata u Sinju dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

PROMETNI KAOS NAKON POčETKA IZGRADNJE KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA U ULICI BRAćE RADIćNakon početka izgradnje kanalizacijskog kolektora u Ulici Braće Radića, zbog koje je na snazi i posebna regulacija prometa od jučer poslijepodne na toj dionici ceste bilježi se pravi prometni kaos. Dipl. inženjer prometa željko Prelas uzroke prometnog kaosa vidi u propustu nadležnih službi koje su bile zadužene za postavljanje znakova za novu privremenu regulaciju prometa, naime na jednom dijelu ceste znakovi su dobro postavljeni dok ih na drugom dijelu uopće nema. Kako smo informirani iz Gradske uprave na teren je izišao i gradski inspektor koji bi trebao utvrditi nepravilnosti. Podsjetimo kako se jednosmjernom ulicom Antuna Konstantina Matasa sada vozi u suprotnom smjeru od onoga koji je bio dosada.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju i dalje obavještavaju sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, da iste mogu vratiti u ured broj 42 do kraja ovog mjeseca, kako bi i u ovoj 2008. godini mogli koristiti pravo na plavi dizel.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAZa sutra, 18. siječnja, najavljena je 70 -ta sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za koju je predložen dnevni red od 5 točaka. Utvrđivanje Prijedloga Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za ustupanje radova adaptacije kuće za zbrinjavanje socijalno ugroženih obitelji u Sinju, Prijedlog Povjerenstva za rješavanje bazena u Sinju samo se neke od zanimljivih točaka sjednice.

OBAVIJEST

Otvorenje krnjevalskih Dana 2008. godine i svečana primopredaja ključeva Grada obaviti će se u subotu, 19. siječnja, na Pijaci s početkom u 18 sati- izvijestili su iz Krnjevalske udruge.

SPORT

Nogometaši Junaka započeli su pripreme za nastavak sezone, nakon prozivke na gradskom stadionu, pod vodstvom trenera Siniše Jalića uslijedio je prvi trening. Nogometaši Hrvaca početi će sa pripremama 21. ovoga mjeseca.

Iz Udruge za mali nogomet grada Sinja, obavještavaju sve igrače i ekipe kako prijelazni rok za igrače «jedan ZA» raje do 24 siječnja.
Drugi dio lige nastavlja se 27. siječnja