Srijeda, 17.01.2007.

KONFERENCIJA ZA NOVINAREZbog uništavanja sadnica u gradskom parku, gradonačelnik Nikola Tomašević, održao je konferenciju za medije na kojoj su nazočili i pročelnica Odjela za komunalne djelatnosti Ivana Majić, voditelj čistoće i održavanja javno zelenih površina poduzeća "Vodovod i čistoća Tomislav Tomašević i Marko Bilobrk zapovjednik policijske postaje Sinj.
Grad Sinj podnijet će kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih, koji su u noći sa subote na nedjelju uništili stabla i ukrasno grmlje. Na konferenciji je kazano kako će radno vrijeme kafića biti do 22 sata,ukoliko i dalje bude ovakvog vandalizma u gradu.
Tijekom 2006. i početkom 2007. godine na području grada Sinja dogodila su se četiri kaznena djela i šest prekršaja protiv javnog reda i mira u kojima su počinitelji postupali na način da su bez povoda uništavali privatnu i društvenu imovinu. Riječ je o kaznenim djelima »Uništenje i oštećenje tuđe stari» te prekršajima narušavanja javnog reda i mira. Policijski službenici PP Sinj svakodnevno, a posebno u večernjim satima obilaze škole na području grada Sinja, autobusni kolodvor i gradski park radi preventivnog djelovanja u cilju sprečavanja kaznenih dijela,stoji u pripćenju PP SINJ.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu i INA-a organiziraju predavanja za poljoprivrednike o gorivima i mazivima u poljoprivredi. Predavanje u Sinju će se održati u četvrtak, s početkom u 11,00 sati u Gradskoj vijećnici. Predavači su stručnjaci Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu službu i INA-e, a pozvani su svi poljoprivrednici.

POčEO UPIS U EVIDENCIJU VOJNIH OBVEZNIKA

U sinjskom Uredu za obranu počeo je upis u evidenciju vojnih obveznika, muškaraca hrvatskih državljana rođenih 1989. godine i starijih godišta, koji do sada nisu upisani, a imaju prebivalište na području Cetinskog kraja.
od u 11,00 sati upisuju se osobe čija prezimena počinju sa početnim slovima L i LJ, a u 13,00 -M,N i NJ.
Pozvani su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu, a eventualnu spriječenost dužni su dostaviti ili opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

KINO DANAS

Od četvrtka do nedjelje s početkom u 20 sati u Gradskom kinu prikazivat će se film Priča o rođenju Isusovom,a od petka do nedjelje u 18 sat prikazivat će se film "Pusti vodu da miševi odu".

SPORT

Nakon prozivke u ponedjeljak, danas nogometaši Junaka počinju i službeno sa pripremama za nastavak sezone 3 HNL jug. NK Osk sa svojim pripremama kreće 22. ovog mjeseca za nastavak natjecanja 4. HNL.

KRONIKA 92

Noću s 12./13. sijećnja iz svoje obiteljske kuće u mjestu Garjak kod Vrlike udaljila se dvadesettrogodišnja djevojka. Visoka je oko 160 cm, srednje tjelesne građe, duže ravne kestenjaste kose. Odjevena je u sivi kraći kaput, tamne hlaće i žute cipele. Molimo građane u koliko primjete osobu koja odgovara opisu da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj telefona 92.
IZVOR: PU SD