Utorak, 17.01.2006.

ODRžANA 19. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas s početkom u 13 sati održana je 19. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja.
Usvojen je prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta vlasništva Republike Hrvatske na području Grada Sinja kojim se daje u najam oko 20 hektara zemljišta na području Brnaza i Turjaka i to cijeni od 216 do 324 kune po hektaru.
...

RADNICI "CIGLANE" POčELI SA RADOM

Nakon isplaćene jedne plaće radnici Ciglane prestali su s blokadom i ponovno se vratili na posao -potvrdio je direktor Ilko Tomašević. Prema posljedenjm dogovoru Uprave i djelatnika isplata sljedeće plaće trebala bi biti početkom sljedećeg mjeseca.

KRNJEVALSKA UDRUGA I PLANINARSKO DRUšTVO ISKLJUčENI IZ ELEKTROMREžE

Zbog neplaćenih računa za električnu energiju HEP je jučer iz elektro mreže iskopčao prostorije Krnjevalske udruge i Planinarskog društva Svilaja. Obveza plaćanja električne energije bila je na udugama koje koriste prostorije.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo najavilo je za danas 19. sjednicu na kojoj će se razmatrati 11 točaka dnevnoga reda. Utvrđivanje prijedloga Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja, prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja studenata Grada Sinja, samo su neke od tema sjednica.

Na sjednici je ponovno i prijedlog Pravilnika o socijalnoj skrbi na području Grada Sinja, Povjerenstvo za otvaranje ponuda izvijestiti će poglavarstvo o ograničenom prikupljanju ponuda za ustupanje stručnog nadzora za izgradnju kanalizacijskog kolektora u ulicama Antuna Konstantina Matasa i Vladimira Nazora.

Bit će riječi o zahtjevu za otpis dijela ugovorene zakupnine za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske.

JAVNI POZIV ZA KREDITIRANJE PODUZETNIKA POčETNIKA GRADA SINJA

Do kraja ovog mjeseca traje Javni poziv Gradske uprave koji je još raspisan od listopada prošle godine, a odnosi se na podnošenje zahtjeva za kredite poduzetnika početnika u gradu Sinju. Dokumentacija za navedeni program može se predignuti u Odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj.

POčEO UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

Od jučer se vrši upis u evidenciju vojnih obveznika.Dodajmo kako poziv vrijedi za muškarce rodjene 1988. godine kao i starija godišta. Od 8 sati upisivana su prezimena koja počinju slovima đ, E , od 11 sati prezimena s početnim slovima F i G , dok će se poslijepodne od 13 sati upisivati prezimena koja započinju slovima H i I.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s mogućnošću susnježice u poslijepodnevnim satima. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosiila je -2 stupnja Celzijeva.