Humanitarna akcija za Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici

Prva nacionalna sportska televizija - SPTV, partner je humanitarne akcije  „Potkova dobrote“ s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć korisnicima  Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Humanitarna akcija krenula je 18. srpnja i traje do 7. kolovoza 2011. , na finalni dan održavanja Sinjske alke.  Akcija je namijenjena prikupljanju financijskih sredstava za kupnju posebno prilagođenog vozila za dnevni prijevoz korisnika centra Fra Ante Sekelez u Vrlici. Centar trenutno brine o 176 osoba različite životne dobi i spola, iz svih krajeva Hrvatske s umjerenom, teškom i najtežom mentalnom retardacijom.  Aktivnosti Centra usmjerene su na skrb i poboljšanje uvjeta života korisnika.
 
Ovu inicijativu kao glasnici akcije podupiru i brojna poznata alkarska imena, među kojima i slavodobitnici Sinjske alke i aktivni sudionici ovogodišnjih alkarskih svečanosti, Andrija Hrgović i Denis Gugić. U promotivnom spotu pojavljuju se i poznata imena konjičkog sporta, državne reprezentativke u preponskom jahanju, Janka Krašovec i Vernalis Dokuzović te gradonačelnik grada Sinja, Ivica Glavan. 
 
Partneri humanitarne akcije su gradovi Vrlika, Sinj i Zagreb te brojni klubovi i savezi, Viteško alkarsko društvo te drugi partneri i donori među kojima izdvajamo tvrtku GIRK Kalun d.d.. Medijski partneri projekta su 24sata, Večernji list, Narodni radio, VOX TV, KlasikTV i portal zagreb.hr.

28.07.11