Miro Bulj o rodilištu

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj danas je uputio priopćenje za javnost, pod naslovom 'Rodilište se otvorilo, nastavljamo borbu za samostalni Dom zdravlja Sinj'. Priopćenje donosimo u cjelosti:
Sugrađani, ovu smo bitku  dobili, iako su mnogi govorili 'to je uzaludna borba, bit će kako oni gori na vlasti kažu'. Ti isti danas se šepure, bacaju nam prašinu u oči, a cijelo su vrijeme radili suprotno, da se rodilište ne otvori.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nisu nas uspjeli prevariti. Prikupljenim 5000 potpisa, peticijom za očuvanje rodilišta i stacionara, prosvjeda i dr. pokazali smo da nećemo stati dok nam rodilište ne otvore. Jedna je Alka i alkari i nitko nam neće mijenjati stoljetni Statut i običaje. Pokazali smo da složno i bez potpore lokalnih i državnih vlasti možemo postići dobro za naš kraj.

Ministar je prije godinu dana rodilište zatvorio zbog kadrovsko-tehničkih nedostataka. Danas je donio odluku o otvaranju po istim kriterijima, a da u rodilištu nije ni jedna brokva zabivena, doslovno da ni prašinu nije trebalo obrisati jer su vrijedni djelatnici uredno održavali prostorije i opremu. Nitko iz Sinja nema se kome šta zahvaljivat, nego se narodu Cetinskog kraja oni moraju ispričati što su nas ponizili zatvaranjem rodilišta.

Borba nije završena. Krajnji cilj je SAMOSTALNI DOM ZDRAVLJA SINJ.

Na kraju, čestitam svim Sinjanima i Cetinjanima na zajedničkoj pobjedi očuvanja Sinjskog rodilišta.

Inicijator akcija za opstanak rodilišta i stacionara u Sinju i za samostalni Dom zdravlja -Sinj
Nezavisni gradski vijećnik
Miro Bulj

28.07.11