Humanitarna akcija 'Potkova dobrote'

Humanitarna akcija 'Potkova dobrote' akcija je emisije Potkova koja traje od 18. srpnja do 7. kolovoza 2011. godine. Službeni pokrovitelj akcije jest grad Sinj, na čelu sa gradonačelnikom, gosp. Ivicom Glavanom koji i osobno sudjeluje u promociji humanitarne akcije.

Za koga?
Centar za rehabilitaciju 'Fra Ante Sekelez' ustanova je socijalne skrbi čiji su korisnici osobe s teškoćama u razvoju te višestruko oštećene osobe svih dobnih skupina oba spola.  Zavod je počeo s radom 02. kolovoza 1976. godine. Uslijed ratnih prilika od 1991. do 1997. godine biva izmješten u Split. Zavod korisnicima osigurava stanovanje, održavanje osobne higijene, brige o zdravlju, čuvanje, osposobljavanje za samostalan život, radne aktivnosti, provođenje slobodnog vremena i psihosocijalnu rehabilitaciju. Humanitarna akcija dogovorena je s ravnateljicom Ivanom Klarić Kukuz i Fra Josipom Gotovcem, župnikom u Vrlici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pogledajte promotivni spot akcije.

http://youtu.be/xY8RuQaI3rc

Cilj akcije je prikupljanje financijskih sredstava za kupnju posebno prilagođenog vozila za štićenike centra koje im je potrebno za svakodnevni život

Sredstva se prikupljaju putem poziva odnosno donacija na broj humanitarnog telefona: 060 915. Cijena poziva (PDV uključen) iznosi 6,15 kn.

Poruka i nositelji akcije
Akcija prenosi poruku 'Nemojte im se smijati, smijte se s njima… ne govorite o njima, razgovarajte s njima...', a glasnici poruke humanitarne akcije vodeći su sportaši hrvatskog konjičkog sporta u preponskom jahanju:
Andrija Hrgović (Sinj), državni prvak
Denis Gugić (Sinj) državni viceprvak te
Janka Krašovec (Zagreb) i Vernalis Dokuzović (Zagreb), državne reprezentativke u preponskom jahanu.
Andrija Hrgović i Denis Gugić poznata su alkarska imena sinjskoga kraja, slavodobitnici su Sinjske alke te su aktivni sudionici i ovogodišnjih alkarskih svečanosti.

Akcija je aktualna do 8. srpnja 2011. na dan održavanja Sinjske alke nakon koje će se na glavnom gradskom trgu upriličiti završna proslava alkarskih svečanosti. Tada će u čast slavodobitnika nastupati Klapa Kampanel te će se održati sama primopredaja ukupne donacije koju će gradonačelniku grada Sinja, Ivici Glavanu, predati glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec i predstavnici Unimedia produkcije d.o.o. Nikola Mihaljević i Latica Ivković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

20.07.11