Frigus Lumen opet 'uništa'!Ni nakon produženog roka za uplatu tvrtka Frigus Lumen iz Gale nije uplatila 27 milijuna kuna na račun Trgovačkog suda u Splitu za kupnju sinjske tvornice Dalmatinka Nova d.d. u stečaju.

Podsjećamo, Frigus Lumen javio se na usmenu dražbu za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, koja je održana na Trgovačkom sudu u Splitu 18. svibnja ove godine, te je uplatio 200 tisuća kuna jamčevine. Preostali iznos od 27 milijuna kuna obvezao se uplatiti u roku od 30 dana, odnosno do 18. lipnja.

Kako se to nije dogodilo, Frigus Lumen je zatražio produljenje roka do 15. srpnja, što je Odbor vjerovnika Dalmatinke Nove prihvatio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stečajni upravitelj Dalmatinke Nove Vedran Šeparović jutros nam je potvrdio kako do danas uplata nije izvršena, ali da su iz Frigus Lumena najavili da će novac uplatiti tijekom današnjeg dana ili sutra.

'Odbor vjerovnika će se sastati u četvrtak u 13 sati, a ukoliko uplata do tada ne bude izvršena smatrat će se da je Frigus Lumen odustao od kupnje', kazao je stečajni upravitelj Šeparović.

Predsjednica Odbora vjerovnika Iva Radonja kaže kako je imala predosjećaj da Frigus Lumen neće izvršiti uplatu. 'Nisu mi ulijevali neko povjerenje jer su u proteklih godinu dana stalno samo najavljivali dolazak, stalno su tražili vrijeme i odgodu. Ako do sastanka Odbora vjerovnika ne izvrše uplatu ići će se na raspisivanje novoga natječaja. Ja im ne vjerujem ni da im se da još tri mjeseca ili pola godine. Njima je bilo u planu tvornicu kupit jeftinije pa za nju poslije dobit više. Oni su mešetari', kazala je predsjednica Odbora vjerovnika Dalmatinke nove d.d. Iva Radonja.

Dogradonačelnik Sinja Zoran Vujanović, koji je ujedno i član Odbora vjerovnika kazao nam je kako je jutros od stečajnog upravitelja doznao kako Frigus lumen nije izvršio uplatu. 'Ja očekujem da to danas ili sutra bude na računu. Nikakvo prolongiranje roka više ne dolazi u obzir. Ukoliko ne bude uplate do četvrtka sudac će donijeti odluku sukladno stečajnom zakonu, što znači poništenje prodaje. Nema šanse da odbor vjerovnika preporuči sucu bilo kakvo produljenje roka', kratak je bio Vujanović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.07.11