KLAPE GOSPI SINJSKOJ 2011.

Festival marijansko-duhovne klapske pjesme

Organizacijski odbor za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, kojoj je pokroviteljstvo preuzeo Sabor Republike Hrvatske, uz niz projekata tijekom sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice (2015.), pokrenuo je i održavanje Festivala marijansko-duhovne klapske pjesme pod nazivom "Klape Gospi Sinjskoj".

Ove godine Festival će se održati u srijedu 3. kolovoza s početkom u 21 sat, u dvorištu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. U natjecateljskom dijelu nastupit će 14 klapa: Filip Dević - Dalmatinke, Šufit, Praska, Štorija, Vokalisti Salone, Mareta, Prvi komin Snježanin, Klapa Sveti Juraj-HRM, Kamen, Petrada, Filip Dević (m), Kastav, Morbin, Split. Kao gost večeri nastupit će klape Cetinske krajine.

Snimku Festivala prenosi Hrvatska radiotelevizija na dan Velike Gospe, a radio postaje izravno i u reprizi u domovini i u inozemstvu (satelit). Albumi s oba dosadašnja Festivala u izdanju Croatia Recordsa nominirani su za nagradu Porin 2010. i 2011. u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe. Sav prihod od ulaznica i prodaje CD-a namijenjen je humanitarnom Fondu Gospe Sinjske iz kojeg se pomažu studenti slabijeg materijalnog stanja.

Ulaznice će se uskoro moći nabaviti na prodajnim mjestima:
• Porta (Knjižara i Suvenirnica) Samostana u Sinju
• Porta Samostana Gospe od zdravlja u Splitu
• Knjižara Školske knjige, Sinj
• Knjižara AXEL, Sinj
• RK Robot, Split

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

17.07.11