''Započinje 3. ''Ljeto je eto, a šta sad?''!

U ponedjeljak 18.7.2011.g. Udruga Srma započinje s provedbom 3. kulturnog ljeta za djecu ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa Dani Alke i Velike Gospe 2011.g.

Radionice će se odvijati od ponedjeljka do petka svakodnevno u vremenu od 18,00-19,30 sati u klimatiziranom prostoru u Galeriji Galiotović u Sinju. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Otvorenog su tipa i nisu potrebne predbilježbe. Djeca mogu doći bez najave i na neograničen broj radionica.


Ciljevi projekta su popularizacija kreativnog stvaralaštva djece i mladih, te prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena djece od 6 do 14 godina života.

Ponedjeljkom i petkom će biti radionica dizajna odjeće i izrade nakita, utorkom izrada skulptura i suvenira u glini, srijedom slikanje i četvrtkom izrada igračaka od prirodnih materijala. Sve su kreativne radionice besplatne, a svi potrebni materijali osigurani.

Program će se zaključiti završnom izvedbom dječje kulturno-zabavne večeri ''Naša mašta radi svašta'' 19.8.2011.g. na kojoj će djeca, voditelji radionica i volonteri Srme izložiti dječje radove, prikazati video zapis s provedbe radionica i izvesti malu modnu reviju dječjih uradaka.

13.07.11