Prohodnost cesta

Promet posvuda teče bez zastoja i posebnih ograničenja.
Povremene smetnje moguće su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi te na cestama u Istri i duž jadranske obale zbog pojačanog prometa.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje za Osijek.
IZVOR: HAK

Do 14. srpnja, u vremenu od 7 do 17 sati bit će zatvorena državna cesta D25 Lički Osik-Korenica zbog razminiranja u naselju Ljubovo. Vozila će se propuštati po 15 min prije svakog punog sata.

Svakodnevno (osim nedjeljom i blagdanima), u vremenu od 8 do 18 sati zbog razminiranja se zatvara državna cesta D38 između Lipika i Požege u naseljima Mijači i Španovica. Vozila se propuštaju svaki sat po 15 minuta.

Od danas, 13. srpnja, sljedećih 45 dana, zbog radova na raskrižju D 2 i ŽC 2143 u Koprivnici vozit će se otežano i usporeno, a vozila će se propuštati naizmjence.
Od danas, 13. srpnja, sljedećih 180 dana, trajat će radovi na dionici D 3 Sveti Juraj-Pustakovec, a vozila će se propuštati naizmjence.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D34 državna cesta kroz Slatinu,
- D31 Velika Gorica-Kravarsko,
- D38 Ruševo-Đakovo,
- D 45 V. Zdenci-Hercegovac i
- D212 Zmajevac-Batina

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) ,
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca),
- D29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec, kod Marije Bistrice.

Naizmjence se vozi:
- na D50 između čvora Sveti Rok i Gračaca,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Karlovca i Duge Rese u mjestu Gornje Mrzlo Polje (D3).

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na čvoru Jakuševac, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.
IZVOR: HAK

13.07.11