Alkari od sutra na trkalištu



Nakon dva mjeseca priprema na hipodromu i u okolici Sinja, pripreme alkara za ovogodišnju 296. Sinjsku alku od sutra će se odvijati na Alkarskom trkalištu, stazi na kojoj se trče Alka.

Do kraja tjedna alkari će privikavati konje na stazu, a od ponedjeljka će 'uzeti koplje u ruke' i gađati u alku. Alajčauš Tonći Bešlić kaže kako će se pripreme na Alkarskom trkalištu održavati svakoga dana, osim subotom i nedjeljom, od 18 sati. U pripremama sudjeluju 32 kandidata za ovogodišnje alkarske svečanosti, među kojima je 8 vježbenika. Vojvoda i alajčauš među kandidatima će odabrati alkare kopljanike i sudionike alkarske povorke.

Ovogodišnje alkarske svečanosti počinju 5. kolovoza u 17,30 sati natjecanjem za Baru. Dan poslije, također u 17,30 sati, održat će se Čoja, a nadmetanje za slavodobitnika 296. Sinjske alke bit će u nedjelju, 7. kolovoza u 16,30 sati.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja danas će županu Anti Sanaderu i nadbiskupu Marinu Barišiću uručiti službene pozivnice za ovogodišnju Alku. Zamolbe za službeni prijem VAD je uputio u Zagreb, predsjedniku RH Ivi Josipoviću, predsjedniku Sabora Luki Bebiću i predsjednici Vlade Jadranki Kosor.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

11.07.11