Nova boksačka nada iz OtokaOTOK – U narednom razdoblju redakcija Glasa Zagore će predstavljati nadarene sportaše. Prvi kojeg predstavljamo je Josip Žižić iz Otoka, nadareni boksač boksačkog kluba Sinj.

Josip će u mjesecu studenom napuniti 17 godina, a boksom se bavi pune 2,5 godine. Prošle godine se kao kadet okrunio brončanom medaljom na državnom prvenstvu, gdje je čudesnim odlukama sudaca ostao bez finala.Suci su i ove godine Josipa zaustavili u četvrt završnici PH u Varaždinu, gdje je bodovno poražen sa 7:6 od mnogo iskusnijeg Vite Jeličića iz BK Omega iz Zagreba. U Varaždinu je Žižić nastupio kao junior u kategoriji Valter do 69 kg.
- Još kao mali sanjao sam da postanem boksač, tako da mi se velika želja već ostvarila.Trenutno nisam opterećen sa medaljama, ali smatram da će se moj trud jednog dana isplatiti i da ću biti u samom vrhu hrvatskog boksa. Također je moj cilj ulazak u reprezentaciju priča nam ovaj darovi i pomalo sramežljivi mladić iz otočkog naselja Jelašce koji želi krenuti stopama Vedrana Đipala i Stjepana Vugdelije. Josip svakog dana odrađuje dva treninga.Već ujutro rano prije škole odradi trening u Otoku, a onda popodne trk na auto-stop i trening u Sinja sa njegovim legendarnim učiteljem Martinom Tadićem.U razgovoru sa Josipom čuli smo i jedu zanimljivost iz njegovog boksačkog života.

– Jednog dana u mjesecu siječnju Cetinska krajina je osvanula prekrivena snijegom i ledom, a ja sam neželeći propustiti trening ponovno u Sinj stigao auto-stopom. Kada sam stigao na trening bili smo samo ja i moj trener Martin, dok ostali dio ekipe koja živi u Sinju nije zbog lošeg vremena stigao na trening opravdavajući se treneru kako je pa snijeg.
Tekst i snimka: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

10.07.11