Pred KUD-ovima brojni nastupi

Kulturno-umjetnička društva iz Cetinskog kraja ovoga ljeta očekuju brojni nastupi na smotrama folklora i pučkim feštama.
U Lišanima Ostrovičkim večeras u 20 sati održava se '1. večer ojkavice od Sinja do Nina i Brinja', pod pokroviteljstvom dvaju ministarstava – kulture i poljoprivrede, te Zadarsko-kninske županije, a u organizaciji Općine Lišane Ostrovičke i KUD-a Sveti Nikola Tavelić. Sinj i Cetinski kraj predstavljat će KUD Kamešnica Otok i Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja.

KUD Tijara iz Tijarice, početkom srpnja nastupilo je u Košutama i Šćitarjevu kod Velike Gorice, a večeras sudjeluje na tradicionalnim susretima 'U Karinu tamburica svira', koje u Karinu Gornjem organizira KUD Galeb. Tijaričani će se predstaviti Cetinskim kolom i tradicionalnim napjevima našega kraja. Očekuju ih i nastupi u Cisti Velikoj na tradicionalnoj 5. manifestaciji 'Uz gangu i bukaru' te na proslavi Dana župe u Gali.

Članovi KUD Sinj, ovog vikenda putuju na jug Hrvatske, na otvaranje kulturnog ljeta u Konavlima. Sinjani će se predstaviti pjesmama i napjevima Cetinskog kraja i Sinjskim kolom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.07.11