Prohodnost cesta

Na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac vozi se otežano i usporeno, u koloni i uz povremene zastoje. Budući da vozila stalno pristižu prema čvoru Lučko sa autocesta A2, A3 i A 4 povremeno se za ulazak na autocestu u Lučkom čeka do pola sata. Promet je pojačan i na izlazu s autoceste u Lučkom.
Zbog nekoliko prometnih nezgoda koje su se dogodile na autocesti A 1 tijekom jutra vozačima savjetujemo da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Povremena čekanja zbog gustoće prometa moguća su i na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Crikvenice, odnosno Krka te na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplati Rupa.
Na riječkoj obilaznici, kod čvora Sveti Kuzam vozila se sporo spuštaju prema moru i čekaju za uključivanje na Jadransku magistralu (D 8) u Bakru.

Vrlo je gust promet i u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru većih turističkih odredišta, kao i duž jadranske obale, no tamo se vozi bez zastoja.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.
IZVOR: HAK

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D 34 kroz grad Slatinu.Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje za Osijek.

Do 18 sati se zatvara državna cesta D38 između Lipika i Požege u naselju Mijači. Vozila propuštaju svaki sat po 15 minuta.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D34 državna cesta kroz Slatinu,
- D31 Velika Gorica-Kravarsko,
- D38 Ruševo-Đakovo,
- D 45 Zdenci-Hercegovac
- D70 Omiš-Gata,
- D212 Zmajevac-Batina,

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta) ,
- D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca),
- D29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec, kod Marije Bistrice.

Naizmjence se vozi:
- na D50 između čvora Sveti Rok i Gračaca,
- između Novog Marofa i Turčina (D3),
- između Karlovca i Duge Rese u mjestu Gornje Mrzlo Polje (D3).

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na čvoru Jakuševac, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.
IZVOR: HAK

09.07.11