Večeras SP u pečenju uštipka

Za 1. Svjetsko prvenstvo u pečenju sinjskog uštipka, koje će se održati večeras na peškariji u Sinju, prijavljeno je 8 ekipa iz Sinja, Otoka, Vrlike i Maovica.
'Bilo je zainteresiranih s područja cijele Dalmacije, od Poljica do Šibenika. Nismo bili u mogućnosti primiti sve zainteresirane ekipe zbog prostora u kojem se prvenstvo održava. S obzirom da vlada veliki interes za ovaj događaj, već sada smo donijeli odluku kako ćemo iduće godine proširiti se i prvenstvo organizirati na Trgu dr. Franje Tuđmana', kazao je Željko Viculin, predsjednik Sinjskog pučkog kalazišta koje organizira prvenstvo.
Službeni početak večerašnje fešte je u 19 sati, izvlačenjem natjecateljskih brojeva. Uštipke će ocjenjivati šesteročlani žiri u kojem će biti povjesničar umjetnosti Zlatko Gall, predstavnik Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, direktor sinjskog hotela Alkar Tomislav Klarić Kukuz te predstavnik Grada Sinja. Sudionici Svjetskog prvenstva u pečenju sinjskog uštipka dobit će zahvalnicu za sudjelovanje, a najbolja ekipa pehar i plaketu 'Najbolji uštipak Sinja 2011'.
Za posjetitelje je osigurano iće i piće a za dobru zabavu pobrinut će se svi sudionici, natjecatelji i gosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

08.07.11