Sinjani najbolji međunarodni karataši



Protekli vikend se u Munchenu održalo godišnje međunarodno karate "Tan Soo Do" prvenstvo Njemačke. Natjecanju su pristupili borci iz  Njemačke, Italije, Amerike, Nizozemske, Švicarske, Švedske te Hrvatske. Naše boje su branili borci kluba Tang Soo Do "Sinj" koji su osvojili ukupno 12 zlata, 5 srebra, 3 bronce i 2 pehara za najbolje borce turnira.
Natjecanje se odvijalo po pravilima svjetske karate Tang Soo Do organizacije (WTSDA) i to u tri discipline : 1. weapon (oružje), 2. forms (kate) i 3. free sparing (borbe).
Izvrsni rezultati na prvenstvu Njemačke koji su naš klub sa 20 odličja i 2 pehara uveli u sam vrh međunarodnog sporta, te su ujedno pokazatelj jačine i forme sinjskog karatea pod stručnim vodstvom trenera Ljube Kneza.

Ostvareni rezultati po disciplinama:
- Josip Knez : 3 zlata (oružje, kate, borbe)
- Nikola Kerekeš : 3 zlata (oružje, kate, borbe)
- Mislav Mastelić : 2 zlata(oružje, borbe), srebro (kate)
- Silvio Grčić : 2 zlata (oružje, kate), bronca (borbe)
- Lidija Varenina : zlato (borbe), 2 srebra (oružje, kate)
- Zrinka Poljak : zlato (borbe), bronca (kate)
- Marija Buljan : 2 srebra (oružje, borbe), bronca (kate)

Za najboljeg boca turnira proglašen je Josip Knez te mu je dodjeljen pehar, dok je za najboljeg borca u ženskoj konkurenciji osvojila Lidija Varenina.

U sklopu prvenstva održano je polaganje za pojase pred međunarodnim karate sudcima. Sa vrlo visokom ocjenom i pohvalom za crni pojas prvi dan položio je Josip Knez, dok je Nikola Kerekeš sa visokom ocjenom položio za plavi pojas te je tako postao kandidat za crni pojas. 

Sportski park "Siemens" u Munchenu gdje se na kraju natjecanja vijorila Hrvatska zastava i svirala naša himna ostat će duboko u pamćenju navedenim borcima i treneru koji su svoj mukotrpan rad ovom prilikom izvrsno naplatili.

04.07.11